Cigány kurvának nevezte pártja kedvenc népcsoportjának egy példányát a fideszes, elítélték

Cigány kurvának nevezte pártja kedvenc népcsoportjának egy példányát a fideszes, elítélték

A Fővárosi Törvényszék pénteken jogerősen elítélte becsületsértésért Pintér Gábort, a Fidesz XV. kerületi polgármester-jelöltjét – írja a 24.hu. A másodfokú ítélet szerint Pintér politikushoz nem méltó módon beszélt egy rákospalotai "roma" nővel, ezért a bíróság megrovásban részesítette.

A pereskedés öt éve húzódott. A nő a 2014-es önkormányzati választást követő napokban a polgármesteri hivatalban keveredett szóváltásba Pintérrel a választási szórólapok tartalma miatt. A bíróság előtt tanúvallomások is megerősítették, hogy a vitában a fideszes politikus annyira elragadtatta magát, hogy a "Takarodj, te cigány kurva!" felkiáltással igyekezett a nőt kiutasítani az épületből.

Hírdetés

Az elfajult vitában a nő is visszaszólt, amiért Pintér is feljelentést tett. A párhuzamosan zajló viszontvádas eljárásban azonban felmentő ítélet született.

A politikus két, márciusra, illetve áprilisra kitűzött tárgyalásról is kimentette magát. Mindkétszer orvosi igazolást adott be, a kísérőlevélben pedig azt írta, hogy hosszú ideje fájdalmakkal küzd, ülni és járni is csak nagy fizikai fájdalom árán tud, ezért nem képes megjelenni a tárgyaláson. Ez a bíróság gyanúját is felkeltette, a Fővárosi Törvényszék az önkormányzattól kért információt arról, hogy Pintér a kérdéses napokon járt-e polgármesteri hivatalban, részt vett-e bizottsági üléseken. Az önkormányzat márciusban és áprilisban is a tárgyalásokra kijelölt napokkal szinte egy időben tartotta a képviselő-testületi üléseket. Ezeken a Fidesz frakciója Pintér vezetésével szavazta le az ellenzéki polgármester által benyújtott költségvetést.

Pintér Gábor a péntek délelőtt tartott másodfokú tárgyaláson személyesen is megjelent.

A jogerős ítélet a kormánypárton belül is érdekes lehet, hiszen néhány napja került nyilvánosságra, hogy Kubatov Gábor levélben írta meg a Fidesz szervezeteinek, hogy milyen elvárásai vannak a pártközpontnak a polgármester-jelöltekkel szemben. A Magyar Narancs cikke szerint az októberi önkormányzati választáson a jelöltállításnál csak olyanok jöhetnek szóba, akik „feddhetetlen előéletűek, erkölcsi-etikai szempontból kikezdhetetlenek”.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »