Cigány hordák randalíroztak Szalonikiben, amiért fejbe lőtték egy tolvaj fajtársukat, miután el akart gázolni egy rendőrt

Cigány hordák randalíroztak Szalonikiben, amiért fejbe lőtték egy tolvaj fajtársukat, miután el akart gázolni egy rendőrt

Erőszakos tüntetések törtek ki Szalonikiben kedden, miután előző nap egy rendőr meglőtt egy 16 éves cigányt, aki a hatóságok elől menekült egy benzinlopást követően.

A tüntetők kövekkel és botokkal támadtak a görög rendőrökre a szaloniki ügyészség épülete előtt, amikor megérkezett tárgyalására a rendőr, akit emberölés kísérletével vádoltak meg.

Mellesleg üzletek kirakatait törték be, tüzeket gyújtottak, és benzinbombákkal dobálták a rendőröket, akik ezt könnygázzal és sokkoló gránátokkal viszonozták. Korábban mintegy száz cigány barikádokkal elzárta a főutat a kórház előtt, ahol a lelőtt fiút ápolják, illetve szemeteskukákat gyújtottak fel.

Jelentések szerint a tüntetés sérülések és őrizetbe vétel nélkül ért véget.

Hírdetés

A görög média úgy tudja, hogy a cigányt a fején érte a lövés, és jelenleg is súlyos állapotban kórházban kezelik. A 34 éves rendőrt, aki a gyanú szerint fejbe lőtte, őrizetbe vették és felfüggesztették a szolgálatból.

A Kathimerini című újság arról számolt be, hogy a "fiú" fizetés nélkül hajtott el egy benzinkútról, miután 20 euró értékben megtankolta autóját. Ezt követően motoros rendőrök vették üldözőbe, akik közül az egyiküket megpróbálta elgázolni. Miután a járművet megállították, az egyik rendőr leadott egy lövést, amely az autó hátsó ablakán, valamint a vezetőülés fejtámláján áthatolva eltalálta a cigányt.

(MTI – Euronews nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »