Cigány fiatalembert ölelgettünk a Kálvin téren, mert akkora antiszemiták vagyunk

Cigány fiatalembert ölelgettünk a Kálvin téren, mert akkora antiszemiták vagyunk

Ölelős bizalomvideót forgatott egy hazai civiljogi szervezet a Nemzetközi Roma Nap alkalmából. Szerencsére a legfrissebb közvélemény-kutatások már igyekeznek belátni és bevallani, hogy a magyar nem antiszemita. És nem bélyegez meg valakit csak azért, mert mondjuk roma. Erre jó példa az alábbi videó is. Arról meg nem mi tehetünk, hogy a tapasztalat azt mutatja, a legtöbb roma rászolgált a bizalmatlanságra…

„Cigány vagyok, sokak szerint bűnöző. Én bízom benned. Ha te is bízol bennem, ölelj meg!” – ez állt a bekötött szemű Bangó Roland tábláján a Kálvin Téren. Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) videósa a Nemzetközi Roma Napra időzítve forgatott rejtett kamerás videót.

Hírdetés

Az empátiateszt egy órán át tartott, ezalatt több mint húsz járókelő ölelte meg a CFCF munkatársát. A szervezet szerint a járókelők pozitívan és nyitottan fogadták a kezdeményezést. Az akciót egyébként egy kanadai vírusvideó ihlette, amelyben egy bekötött szemű muszlim férfit biztosítanak bizalmukról egy-egy öleléssel a járókelők.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »