Cicák farkát csonkítják Várpalotán

Cicák farkát csonkítják Várpalotán

Több macska tért haza megcsonkított farokkal a közelmúltban Várpalotán. A helyi állatorvos szerint elképzelhető, hogy kutya támadja meg a házi kedvenceket, de az sem kizárt, hogy ember okozza a sérüléseket.

Az egyik sérült macska úgy érkezett Dr. Moharos Roland állatorvos otthonába kedden reggel, hogy a farkának a fele hiányzott. Az állat gazdája azt mondta, nem tudja elképzelni mi okozta a sérülést.

„Az a furcsa, hogy a környékben tényleg több ilyen macska is van, aki rövid farokkal él. Ősszel egyet mi befogadtunk, de már begyógyult sebbel. Körülbelül két éve van a szomszédban is, egy egészen pici farka maradt szegénynek és ők sem tudják, hogy mi történt vele. Este elment, reggel hazajött farok nélkül” – mondta el Körmöci Judit.

Hírdetés

A helyi állatorvos szerint véletlen baleset vagy egy kutya támadása is lehet, de akár a szándékosság lehetősége is felmerülhet. Ilyen esetben a sérülést rövid időn belül kezelni kell.

„Ilyenkor annyit teszünk, hogy a sérült részt, plusz még az élő részből egy darabot eltávolítunk és összevarrjuk, tehát gyakorlatilag egy picit rövidebbre vágtuk a cica farkát” – közölte Dr. Moharos Roland.

Várpalotán összesen eddig már öt cicával történt hasonló. A helyiek arra gyanakodnak, hogy ez nem véletlenek sorozata.  A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint azonban a Várpalotai Rendőrkapitányságra eddig nem érkezett bejelentés és nem indult büntető eljárás.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »