Christian Erikssen maga mondta a többieknek, hogy játsszák végig a meccset

Christian Erikssen maga mondta a többieknek, hogy játsszák végig a meccset

Christian Eriksen tragédiája árnyékolta be a koppenhágai Dánia–Finnország mérkőzést. Az Inter középpályása – az első dán, aki a 29. születésnapja előtt elérte már a századik válogatottságot – a mérkőzés 41. percében az oldalvonal közelében összeesett, újra kellett éleszteni.

A gyors és hatékony orvosi beavatkozásnak köszönhetően magához tért, tudatánál volt, amikor kórházba szállították. Állapota a hírek szerint stabil.

Eriksen

Hírdetés

Facetime-on tudott beszélni játékostársaival a kórházba szállítás után, ő maga is arra ösztökélte társait, hogy játsszák le a mérkőzés hátralévő részét.

Az UEFA, a játékosok kérését is figyelembe véve, úgy döntött, hogy majdnem kétórás szünet után folytatódjon a mérkőzés. Végül a meccsen mindössze egy kapura menő labdával kísérletező finnek Joel Pohjanpalo góljával 1-0-ra nyertek a zavarodottan játszó, büntetőt is hibázó dánok ellen.

Ez volt a finn válogatott első Európa-bajnoki mérkőzése, következésképpen első győzelme.

A finnek egyik legjobbja a Bayer Leverkusen kapusa, Lukás Hrádecky volt, aki büntetőt védett élete első Európa-bajnoki mérkőzésén. Korábban ezzel csak két elődje, a dán Tröls Rasmussen (1988, a spanyolok ellen), a lengyel Przemyslaw Tyton (2012, a görög ellen) dicsekedhetett.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »