Cenzúrázta a YouTube a Tolvajkergetők csatornáját

Cenzúrázta a YouTube a Tolvajkergetők csatornáját

Érthetetlen okból, több évvel a videók publikálása után a YouTube letörölt két epizódot a Tolvajkergetők videósorozatából „zaklatásra” hivatkozva, és részleges tiltással sújtotta a csatornát. A csapat természetesen „fellebbezett”. Nem ez az első eset, hogy valakik szervezetten árasztják el a YouTube-t bejelentésekkel azzal a céllal, hogy a civil bűnüldöző szervezetnek még az emlékét is eltakarítsák az internetről.

A törlés a II. évad 11. és 14. részét érinti (Becsületpróba, Kártevőirtást vállalunk). Az előbbi részben kerékpárboltokat tesztelnek rejtett kamerával, hogy hol vásárolnának meg egy nagy értékű kerékpárt, amit nyíltan lopottként próbál valaki eladni, a másodikban egy azóta megszűnt budapesti szórakozóhelyen buktatnak le zsebtolvajokat.

Hírdetés

Az epizódok kiválasztásának véletlenszerűsége is jelzi, hogy bizonyára szervezett akcióról van szó, amelyet botnettel vagy hasonló módon hajtottak végre. Nincs sok értelme sem, hiszen többen is átemelték már a Tolvajkergetők videóit saját csatornájukra, éppen az ilyen eseteket megelőzendő. Korábban is számos példa volt rá, hogy a bűnözők jogaiért reszkető aktivisták ilyen eszközökkel próbálták elérni a videók törlését. A kommentekben rendszeresen fenyegetőznek cigánybűnözők is.

Korábban is volt rá példa, hogy „személyiségi jogokra” hivatkozva sikerült elérniük egy-egy videó eltávolítását, azonban a YouTube minden esetben felülvizsgálta a döntést, és hamarosan visszakerültek. A Tolvajkergetők ezúttal sem hagyják annyiban, ismét panaszt tettek, amelyben megjegyezték, hogy a hasonló tartalmú amerikai televízióműsorok, például a Bait Car vagy a To Catch a Predator epizódjait soha nem törlik ilyen indoklással.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »