Cenzúrázta a Facebook a mexikói bíborost, aki ördöginek nevezte Bill Gates tervét

Cenzúrázta a Facebook a mexikói bíborost, aki ördöginek nevezte Bill Gates tervét

Cenzúrázott egy mexikói bíborost a Facebook, miután azt állította, hogy a Covid-19 járvány az „új világrend tervének” része. Juan Sandoval Iniguez bíboros a közösségi média platform egyik videójában azt állította, hogy a koronavírus terjedésének leküzdésére szolgáló oltások tartalmazzák „a fenevad jelét”. A január 12-én megjelent, „Új világrend terve” című videóban a 87 éves férfi azt állította, hogy a járvány még több évig folytatódik. – Ez a járvány egy hónap vagy két hónap múlva nem ér véget, talán ebben az évben sem, talán három, négy, öt, hat év múlva sem. Ezt akarják ezek a férfiak – mondta. Sandoval folytatta Bill Gates kárhoztatását, mondván, hogy a Microsoft alapítója a „próféta” szerepében tetszeleg azzal, hogy előrejelezte a halálos betegségek kitörését. „Véletlenül kiderül, hogy egy atlantai laboratóriumban, amelynek a Bill Gates a támogatója, van egy új himlő-törzs, ezért felkészülünk erre az új járványra” – mondta. Azt mondta, hogy a terv célja egyetlen világkormány létrehozása egyetlen hadsereggel, gazdasággal és vallással, amely nem lesz keresztény – írja az rt.com.

A Facebook gyorsan cenzúrázta a bejegyzést, hozzáférhetetlenné tette a videót, és figyelmeztetést tett hozzá: „Ez a bejegyzés megismétli a COVID-19-re vonatkozó információkat, amelyek független szakértők szerint hamisnak bizonyultak.”

Hírdetés

Ezután az érsekség az internetes oldalán közzétette a videót, annak történetével együtt.

Sandoval 17 évig szolgált guadalajarai érsekként, majd 2011-ben nyugdíjba vonult. Sandoval része volt azoknak a pápai konklávéknak, amelyek megválasztották XVI. Benedek és Ferenc pápát. Az Országos Katolikus Riporter szerint „a világjárvány során összeesküvéselméletekbe tévedt”.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »