Centimétereken múlott a tragédia: A sofőr a vasúti átjáróra hajtott, csodával határos, hogy a vonat nem sodorta el (videóval)

Centimétereken múlott a tragédia: A sofőr a vasúti átjáróra hajtott, csodával határos, hogy a vonat nem sodorta el (videóval)

A 158-as segélyhívó számon a Párkány–Érsekújvár útvonalon közlekedő vonat vezetője bejelentette, hogy meg kellett állnia, mert a vasúti átjárónál a lezárt sorompó között egy gépjármű állt, amely ezt követően elhagyta a helyszínt.

Az első vonat elhaladása után elkezdték felemelni a sorompókat, amelyek azonnal be is zártak, mert újabb vonat jött. A videón látható jármű vezetője nem vette figyelembe a vonat érkezését jelző piros lámpát, és áthajtott a sorompókon, amelyek felemelésük után ismét csukódni kezdtek. A piros jelzés ellenére a vasúti pályára hajtott. A sofőr a zárt sorompók között találta magát, ahol nem tudta, mit tegyen, ezért elkezdte tekerni a járművet.

Ekkor egy vonat haladt el a vasúti pályán, ami csodával határos módon nem találta el az ott lévő járművet. Az érsekújvári vasúti rendőrség vizsgálja az ügyet.

Hírdetés

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy minden vasúti átjárónál tartsák be a fényjelző berendezés jelzéseit, és ne menjenek a vasúti pályára, ha pirosat mutat a jelzőlámpa.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »