Center-2019: 128 000 fős orosz hadgyakorlat kínai és indiai részvétellel

Center-2019: 128 000 fős orosz hadgyakorlat kínai és indiai részvétellel

Moszkva nagyszabású katonai gyakorlatot indított Kínával és Indiával közösen, amelynek manőverei a Kaszpi-tengertől Közép-Ázsiáig terjedtek.

A hétfőn kezdődött a Center-2019 hadgyakorlat mintegy 128 000 katona részvételével, több mint 20 000 darab katonai járművel, melynek helyszíne Oroszország déli része és Közép-Ázsia.

Az orosz katonákhoz Kínából, Indiából és Pakisztánból csatlakoztak, valamint négy közép-ázsiai ország, Kazahsztán, Tádzsikisztán, Kirgizisztán és Üzbegisztán is részt vesz.

Többségben T-72-es harckocsikkal, valamint Mi-24-es támadó helikopterekkel ellenséges támadás elleni manővereket gyakorolnak.
Kipróbálták az Iskander rövid hatótávolságú ballisztikus rakétákat, amelyeket bunkerek felrobbantására és a terroristák rejtekhelyeinek elpusztítására terveztek.

Hírdetés

Eközben több mint egy tucat hajó gyakorolta ​​légi célok megsemmisítését a Kaszpi-tengeren.

Peking több mint 1600 fős csapattal vesz részt, tankokkal és stratégiai bombázókkal együtt. A gyakorlat célja az Oroszországgal folytatott „átfogó stratégiai partnerség” javítása – mondta a kínai kontingens parancsnoka, Liu Xiaowu hadnagy.

Újdelhi száz katonát küldött a gyakorlatra, amelyre India és Pakisztán között a vitatott Kasmír területen kiújult feszültség közepette kerül sor.

The post Center-2019: 128 000 fős orosz hadgyakorlat kínai és indiai részvétellel appeared first on .


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »