Célzott támadás volt a dortmundi robbantás

Három robbanás volt a Borussia Dortmund labdarúgóit szállító busz mellett, miközben az esti Monaco elleni BL negyeddöntőre ment a csapat. A busz szélvédői berepedtek, egy ember megsérült. A meccset elhalasztották.

“Az incidens kevéssel az után történt, hogy csapatunk busza a szállodából elindult a stadionba. A busz két helyen sérült meg. Egy játékosunk szenvedett sérülést, ő jelenleg kórházban van” – írta közleményében a Borussia.

“Az incidens kevéssel az után történt, hogy csapatunk busza a szállodából elindult a stadionba. A busz két helyen sérült meg. Egy játékosunk szenvedett sérülést, ő jelenleg kórházban van” – írta közleményében a Borussia.

Dortmund, 2017. április 11. A Borussia Dortmund német labdarúgócsapat megrongálódott busza Dortmundban 2017. április 11-én, miután robbanások történtek a jármű közelében az AS Monaco elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő mérkőzés előtt. Sajtóértesülések szerint a csapat egyik védője, Marc Bartra megsebesült a detonációkban. (MTI/AP/Martin Meissner)

A Borussia Dortmund német labdarúgócsapat megrongálódott busza Dortmundban 2017. április 11-én. (MTI/AP/Martin Meissner)

A sérült a dortmundiak spanyol válogatott hátvédje, Marc Bartra, neki üvegszilánkok vágták meg a karját. Kórházba szállították.

Akkor robbantak a töltetek, amikor a busz odaért

A rendőrség kedden késő este azt közölte, hogy a három robbanótöltetet a szálloda kijáratánál rejtették el, és akkor hozták működésbe, amikor a busz elhaladt mellettük. Azt, hogy milyen robbanóanyagról van szó, nem tudatta, viszont felfedte, hogy egyelőre teljes a tanácstalanság az elkövetők kilétét illetően.

Hírdetés

A rendőrök korábban hatalmas erőkkel vonultak ki a robbanáshoz.

Észak-Rajna-Vesztfália tartomány rendőrségének szóvivője az incidens után nem sokkal azt közölte, hogy a három robbanás nem sokkal azután történt, hogy az autóbusz elindult a stadionba a csapat szálláshelyéről, egy szállodából.

Hozzátette, hogy drónnal vizsgálják át a környéket esetleges további robbanószerkezetek felkutatására.

Kiürítik a stadiont

A nézők kezdetben néma csendben álltak, illetve ültek a stadionban, egy ideig nem engedik ki őket az utcára. A helyi műsorközlő bemondta: ott biztonságban vannak. Az M1 információi szerint később megkezdték a stadion kiürítését.

A Monaco csapatának szurkolótábora “Dortmund, Dortmund” énekléssel fejezte ki együttérzését az ellenféllel, illetve annak közönségével.

Az AS Monaco a francia bajnokságban játszik.

Szerdán játsszák le a meccset

A meccset lemondták – ilyenre a BL-ben még biztosan nem volt példa. Válogatott meccset és például török bajnokit már mondtak le az utóbbi másfél két évben a terrorveszély miatt.

A mérkőzést szerdán 18.45-től rendezik meg.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »