Cél: a felvidéki magyar közösségek anyanyelven történő tájékoztatása

Cél: a felvidéki magyar közösségek anyanyelven történő tájékoztatása

A csallóközcsütörtöki székhelyű Pro Civis társulás immár huzamosabb ideje tevékenyen részt vállal a felvidéki magyar közösség anyanyelvű tájékoztatásában.

Fontos, sokszor akár életünk biztonsága szempontjából nélkülözhetetlen alapinformációkat fordítanak le anyanyelvünkre. A koronavírus-járvány kitörését követően fokozatosan fordították magyar nyelve az alapvető tájékoztatást szolgáló egyes anyagokat,

A február elején hatályba lépő szabályozásokra is gyorsan reagáltak. Mint a civil szervezet közösségi oldalán olvasható:  „A Dunaszerdahelyi Regionális Közegészségügyi Hivatallal már nem először működtünk együtt a magyar nyelvű tájékoztatás terén.”

A legfontosabb információkat négy matricán, kis információs lapokon összegezték.

Hírdetés

Az egyik tájékoztatást szolgáló anyag arra keresi a választ, hogy mit nevezünk szoros kapcsolatnak az omikron vírusvariáns hullámában. A  következő tájékoztató lap az omikron tüneteit foglalja össze.

Ugyanakkor külön lap foglalkozik a koronavírus-fertőzött személyek házi elkülönítésének időtartamával.  Emellett a pozitív személlyel való szoros kapcsolat esetén fennálló karantén időtartamról is szól külön anyaguk.

További információk a civil szervezet honlapján ITT, valamint  a közösségi oldalán ITT olvashatók.

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »