CDU-alelnök: nem normális a 200 ezres sáska-megállapodás, évi 65 ezernél több migránst nem tudnak befogadni

CDU-alelnök: nem normális a 200 ezres sáska-megállapodás, évi 65 ezernél több migránst nem tudnak befogadni

Németországnak évi mintegy 65 ezerre kell korlátoznia az évente befogadott új bevándorlók számát – jelentette ki Thomas Strobl, az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) egyik alelnöke. Németország szerinte ennyivel képes megbirkózni, és integrálni őket. A több évtizedes integrációs "sikerek" után szerintünk még ez is hagymázasnak tűnik, csak rá kell nézni az állítólag német országra.

A Heilbronner Stimme című német napnak nyilatkozva Thomas Strobl kijelentette: nem ismétlődhet meg a migránsáradat, és Németországnak vissza kell térnie a “normális” számokhoz, amelyeknek a bajor testvérpárttal, a CSU-val októberben megkötött megállapodásban szereplő évi 200 ezernél is kevesebbnek kellene lennie.

A szombaton megjelent interjúban Strobl kijelentette: “a cél a 2012. évi szám lenne, amikor 65 ezer bevándorló érkezett”.

Hírdetés

Sigmar Gabriel német külügyminiszter (SDP) egy szombaton megjelent, a Funke médiacsoportnak adott interjúban kijelentette, hogy Németország nem tudja kielégíteni mindenkinek az igényét, aki itt szándékozik letelepedni. Hozzátette azt is, hogy Németországnak ki kell utasítani az illegális bevándorlókat, de a migránsbarát szociáldemokraták és Martin Schulz ismeretében naivitás lenne tőlük erélyes lépést várni.

(Kuruc.info – MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »