Catherine Deneuve: meg kell hagyni a férfiaknak az ostromlás szabadságát

Catherine Deneuve: meg kell hagyni a férfiaknak az ostromlás szabadságát

PÁRIZS. Meg kell hagyni a férfiaknak az "ostromlás szabadságát" – áll abban a nyílt levélben, amelyet több ismert francia nővel egyetemben Catherine Deneuve is aláírt, hogy véleményt nyilvánítson a szexuális túlkapásokról szóló vitában.

A férfiak elleni "feljelentéskampány" csak az erkölcscsőszök és a vallási szélsőségesek kezére játszik – olvasható a Le Monde című lapban kedden megjelent levélben, amelyet száz nő, köztük Deneuve, az egyik legnagyobb francia filmcsillag írt alá.

Az aláírók kifogásolják azt a "puritanizmust", amelyet a Harvey Weinstein amerikai filmmogul elleni vádak keltettek.

"A nemi erőszak bűntény, de a makacs vagy ügyetlen flörtölés nem az, és a nők körüli legyeskedés sem macsó agresszió" – olvasható a levélben.

Hírdetés

Miközben elismerik, hogy a Weinstein-ügy nyilvánosságra kerülésének megvolt a haszna, hiszen szükségszerű volt, hogy kiderüljön, bizonyos férfiak hogyan használják ki hatalmukat, az aláírók úgy vélik, a vádak "túl messzire mentek".

"Megbüntetnek férfiakat, arra kényszerítik őket, hogy felmondjanak, holott egyetlen vétkük, hogy megérintettek egy térdet vagy megpróbáltak csókot lopni" – áll a szövegben. "A férfiakat meghurcolták azért, mert bizalmas témákról beszéltek egy üzleti ebéden vagy szexuális töltetű üzenetet küldtek egy olyan nőnek, aki nem viszonozta az érdeklődésüket".

"Az, hogy a férfiakat vágóhídra küldik ahelyett, hogy a nőket segítenék abban, hogy önállóbban legyenek, a szexuális szabadság ellenségeit segíti" – olvasható a levélben. "Megvédjük a férfiak jogát a nők ostromlására, mert ez a szexuális szabadság elengedhetetlen része" – vallják a levél aláírói.

"Nőként nem találjuk helyünket ebben a feminizmusban, amely túlmutat a hatalom kihasználásának leleplezésén, és táplálja a férfiakkal és a szexualitással szembeni gyűlöletet " – áll a levélben.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »