Čaputová szerint a parlament nem támogatná a hivatalnokkormányt

Čaputová szerint a parlament nem támogatná a hivatalnokkormányt

Ha bebizonyosodik, hogy Roman Mikulec megbízott belügyminiszter törvényt sértett és jogtalanul járt el a külföldi minősített adatok kezelése során, az egyik megoldás a hivatalnokkormány kinevezése lehet – jelentette ki Zuzana Čaputová államfő és hozzátette, előbb meg kell ismernie az ügy részleteit.

„Ha bebizonyosodik, hogy törvénysértésre került sor, az egyik megoldás, hogy hivatalnokkormányt nevezek ki. De nem akarok ennyire elébe menni a dolgoknak, előbb meg kell ismernem az ilyenkor szokásos protokollt és megvárni a közigazgatási eljárás eredményét” – mondta újságíróknak az államfő.

Leszögezte, hogy kikérte a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBÚ) ellenőrzésének eredményét, és annak alapján jár el.

Hírdetés

Martin Beluský (ĽSNS), a parlament különleges ellenőrző bizottságának elnöke jelentette ki, hogy súlyos törvénysértés történt a belügyminisztériumban, az NBÚ vizsgálatára hivatkozva.

A belügyminisztérium válaszában visszautasította Beluský kijelentését, s leszögezte, hogy a miniszter nem követett el törvénysértést, az NBÚ fenntartásaihoz pedig csatolta megjegyzéseit.

„Ennek ellenére, ha a kormány súlyos mulasztást követ el, meghozom ezt a döntést” – mondta. Az államfő azt is leszögezte, kész élni az összes jogkörével, köztük a hivatalnokkormány kinevezésével is.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »