Čaputová: Az S-300 átadásával csökkentjük a civil áldozatok számát Ukrajnában

Čaputová: Az S-300 átadásával csökkentjük a civil áldozatok számát Ukrajnában

Az S-300-as védelmi rendszer átadásával csökkenteni tudjuk az ukrajnai civil áldozatok számát ebben a tragikus konfliktusban, és most mindenki számára ennek kell a legfontosabb szempontnak lennie – jelentette ki pénteken Zuzana Čaputová államfő. A TASR-t Martin Strižinec elnöki szóvivő tájékoztatta.

„Az S-300-as rendszer városokat és településeket véd a légi támadásoktól, rakétatámadástól és légi bombázástól. Látjuk, mi történik Bucsában, Mariupolban, Borogyankában, ezért helyes, hogy segítünk Ukrajnának a védekezésben” – jelentette ki Čaputová.

Hírdetés

Eduard Heger kormányfő pénteken jelentette be a légvédelmi rendszer elajándékozását. Hangsúlyozta, ez nem jelenti, hogy Szlovákia az ukrajnai fegyveres konfliktus résztvevőjévé vált volna. Leszögezte, hogy Szlovákia védelme továbbra is biztosított, és a következő napokban tovább erősítik a szövetségeseinktől kapott kiegészítő rakétavédelmi rendszerrel.

Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter arról tájékoztatott, hogy a negyedik Patriot üteg jövő héten érkezik meg Szlovákiába az amerikai szövetségeseinktől. A már itt levő két német és egy holland Patriot rakétaüteget fogja kiegészíteni. Az egyes ütegeket úgy helyezik el, hogy lefedjék Szlovákia egész területét, és addig maradnak itt, amíg szükséges.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »