Cannes-ban debütál Elvis Presley életrajzi filmje

Cannes-ban debütál Elvis Presley életrajzi filmje

A májusi cannes-i filmfesztiválon mutatják be az amerikai rendező, Baz Luhrmann Elvis Presley-ről forgatott életrajzi filmjét.

A rock and roll legendát Austin Butler alakítja, Tom Hanks pedig Tom Parker ezredesként, Elvis befolyásos menedzsereként látható, aki önmagának adományozta az ezredesi rangot. A casting során egy ideig Harry Styles is esélyes volt a címszerepre, de végül Austin Butler lett a befutó. Ő korábban a Disney Channel és a Nickelodeon nálunk kevésbé ismert sorozataiban szerepelt, majd feltűnt Jim Jarmusch zombifilmjében (A halottak nem halnak meg) és Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywoodjában. Luhrmann mégsem a vásznon figyelt fel rá, hanem egy sikeres Broadway-darabban (Eljő a jeges). A forgatás nagy része Ausztráliában zajlott, ám a pandémia miatt egy évet csúszott. Az eredeti tervek szerint tavaly mutatták volna be a filmet.

Hírdetés

Az Elvis júniusban kerül a mozikba, a cannes-i bemutató időpontját még nem tűzték ki. Baz Luhrmann filmjei már kétszer nyitották meg a Cote d’Azure fesztiválját: 2001-ben a Moulin Rouge!, 2013-ban pedig A nagy Gatsby című alkotás érdemelte ki ezt a lehetőséget. Az Elvis a legendás énekes és menedzsere közti bonyolult kapcsolaton keresztül fejti fel a „király” életét. A forgatókönyvet Baz Luhrmann és Craig Pearce közösen írták.

Cannes-ban idén debütál a Top Gun várva várt második része, valamint George Miller Three Thousand Years of Longing (Háromezer év vágyakozás) című filmje is. Emellett bemutatják az új David Cronenberg-filmet, melynek címe Crimes of the Future (A jövő bűnei).

Európa egyik legfontosabb és legrégebbi filmmustráját idén május 17. és 28. között rendezik meg.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »