C. P.-Tãriceanu: Egy új függönyt húznának a nyugati és keleti országok közé

C. P.-Tãriceanu: Egy új függönyt húznának a nyugati és keleti országok közé

Arra utaló jelek észlelhetők, hogy egy új függönyt húznak Európa nyugti és keleti országai közé – közölte az Agerpress Călin Popescu-Tăriceanu, a szenátus elnökének megállapítását.

„Minden nap arra utaló jelek vannak, hogy egy új függönyt húzunk a nyugat- és kelet-európai országok közé. Ez látszott akkor is, amikor az új európai adminisztráció vezetését kinevezték, és ez van akkor is, amikor folyamatosan kettősmércét alkalmaznak az Unióhoz később csatlakozot országokkal szemben’ – írta Facebook-bejegyzésében Tăriceanu.

Hírdetés

A szenátus elnöke bírálta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének döntését, hogy nem rendelt külön portfóliót Románia ügyvivő biztosának, Ioan Mircea Paşcunak.

„Ioan Mircea Paşcut, az Európai Parlament Külügyi Bizottságának tapasztalt politikusát és egykori alelnökét a román kormány javasolta Corina Creţu helyettesítésére, a jelenlegi Európai Bizottság megbízatásának végéig. Juncker nem tudta megakadályozni, bár szerette volna, így elfogadta Puiu Paşcut, de nem a Corina Cretu által betöltött fontos pozícióra, hanem egyszerűen portfólió nélkül, mint Kadri Simsont, az észtek emberét. 1999 júliusában, miután egy hatalmas korrupciós botrány nyomán a Santer-bizottság minden biztosa lemondott, Jean-Claude Juncker néppártja, amelyet akkor Hans-Gert Pöttering vezetett, új biztosokat akart kinevezni, akik mandátuma csak néhány hónap lett volna. Az Európai Parlament más csoportjainak határozott ellenállása blokkolta szándékukat. Úgy látszik, hogy akkor a hátralévő időszak nem volt ‘túl rövid’ a néppártosoknak, ahogyan azt most a derék Juncker úr állítja’ – tette hozzá a Călin Popescu-Tăriceanu.

Ebben az összefüggésben a szenátus elnöke azt kéri Klaus Iohannis államfőtől, hogy ‘tegye a lábát a küszöbre, és álljon ki országa érdekében”. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »