Buzuljatok, argentinok! Annyira jó, hogy a Sprite sem marad ki a melegágyból

Buzuljatok, argentinok! Annyira jó, hogy a Sprite sem marad ki a melegágyból

Nem vagy egyedül – így ünnepli a pride-ot a Sprite reklámja Argentínában.

Nem vagy egyedül – így ünnepli a pride-ot a Sprite reklámja Argentínában.

A Coca-Cola után végül is már nem is kellett volna, hogy meglepetésként érjen a család újabb tagjának kibontakozása. Az LMBTQ-körökben nagy sikert aratott plakát és az azt követő holmi botrány persze nem veszi el a marketingesek, illetve feljebbvalóik kedvét. Cél a társadalom langyítása a mostanában divatos érzékenyítésnek álcázva, amire valójában semmi szükség. A feltűnősködő, öngerjesztő, provokáló megnyilatkozások ugyanakkor már kiverik a biztosítékot. Eltüntetni mindent ami az avítt kultúra része. Gátat a szemérmességnek, éljen a kitárulkozás, a megbotránkoztatás. Ne viselkedj, öltözz színes rongyokba, mert az olyan önkifejező és vidám, persze éppen Argentínában ez talán nem is annyira feltűnő. A hírek viszont eljutnak Európába is, ahol az önkifejezés álságos üzenete célba ér: ne legyen tartásod, kerüld az eleganciát, a klasszikus értékek nyilván felejtősek. Na és nyilván ne gondolkozz, legyél felszínes dolgokkal felfoglalva, addig mi elrendezünk szépen mindent.

Szóval a szeretteiket támogató családok állnak a Sprite új argentin reklámjának középpontjában, ami szélsebesen terjed az ország közösségi médiájában. A Buenos Aires-i pride felvonulást, a Marcha de Orgullo-t ünneplő másfél perces kisfilm üzenete, a „nem vagy egyedül” pedig hashtag formájában hódít, ez a #NoEstasSolx.

Hírdetés

Olyan cuki és megható, amikor a támogató szülő, az édesanya a fiának segít sminkelni, és a nagymama előtt meg aztán tényleg le a kalappal, aki a generációs különbségek ellenére az unokájának segít dragbe öltözni. Persze az apa sem merev, együtt lóg a pride-on fiával és annak kedvesével. Nekik ezt jelenti a büszkeség.

Íme a reklámfilm, amit november 1-jén mutattak be. Mi éppen mással voltunk elfoglalva, de Buenos Aires-ben éppen másnap kezdődött a Pride.

Nagy kérdés, hogy a szabadelvű Argentínában vajon mit is akarhatnak még elérni. szabadelvű. Az azonos neműek 2010 óta házasságot köthetnek, 2012 óta pedig még a nemi hovatartozásukat is megváltoztathatják. Kellhet ennél több?

neva – Hunhír.info


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »