Bűzlik az ORÖ-re épülő 2 milliárdos cigány mentorhálózat – 400 ezer a kisegítő iskolát végzettnek

Hadházy Ákos kikérte a cigány származású mentorok adatait. Sokaknak érettségije sincsen, van, aki most fejezte be a kisegítő iskolát. Négy éven keresztül havi 400 ezret kapnak fejenként.

„Én nem cigányozok, én Farkas Flóriánozok!” – jelentette ki Hadházy Ákos, az LMP társelnöke az ATV Start című műsorában arra reagálva, hogy Rétvári Bence szaloncigányozással vádolta meg hétfőn a parlamentben.

Hadházy akkor csalássorozat részének nevezte a romáknak jutatott forrásokat, a jelenségre pedig „Farkas-tervként” hivatkozott. Az ellenzéki politikus azt mondta: a Híd a munka világába projekt forrásainak nagy részét ellopták, a szakmaválasztásra szánt ösztöndíjak 6 milliárdos keretéből csak 400 millió ment a célra, az ezer roma nő programban pedig csak néhányan kaptak munkát.

Hírdetés

Hadházy Ákos a parlamenti felszólalásában, és az ATV stúdiójában is bírálta, hogy az ORÖ-re épülő mentorhálózatot hoznának létre. Az utóbbi helyszínen a következőt mondta: „Most van egy kétmilliárd forintos program, az kétezerszer egymillió forint, tehát kétezer fiatal tanulását lehetne belőle megoldani. Ebből elvileg egy mentorhálózatot kell létrehozni.

Kikértem a programban alkalmazandó 100 mentor adatát, és elenyésző, akinek van felsőfokú képesítése, sokaknak még érettségije sincsen. Van közöttük 68 éves szakmunkás, akinek a legmagasabb képesítése a biharkeresztesi helyi ipari tanintézet volt, valamikor a 40-es, 50-es években. Van olyan gyermek is, aki most jött ki a kisegítő iskolából, és kertészeti szakasszisztens. Amikor a papíron megnézem, hogy mit is kéne csinálniuk, akkor három oldalon keresztül sorolja, hogy milyen pszichológiai segítséget, milyen adminisztrációs és egyéni felzárkóztatási tervet kellene csinálniuk, a legapróbb részletekig”.

Hadházy Ákos korábban azt mondta: a mentorok négy éven át havi bruttó 400 ezret kapnak fejenként.

atv.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »