Buzipropaganda egy tatabányai cégnél

Buzipropaganda egy tatabányai cégnél

Azt már sajnos megszokhattuk, hogy nem csak "Pride"-nap, -hónap, vagy egyéb más van, hanem már -év vagy -évtized, ennek újabb állomása, hogy egyre több helyre szivárog be, ezúttal egy amerikai gyökerű tatabányai cég "boldogítja" ezzel dolgozóit: jól látható helyre kitűzték a homokoszászlót.

Egyébként birtokunkba jutott egy belső levél is, amellyel igyekeznek szegény dolgozókat "érzékenyíteni", lássuk tehát:

Örömmel tájékoztatunk benneteket, hogy Magyarországon is elindul az OPEN.
Az OPEN (Out and Proud Employee Network) egy ARG (Associate Resource Group) – önszervező dolgozói csoport, aminek célkitűzése egy olyan környezet építése, ahol az LGBTQ+ emberek vállalhatják magukat, kiteljesedhetnek, nem kell megkülönböztetéstől tartaniuk. A központi OPEN ARG egyik legfontosabb célkitüzése a 2022-es pénzügyi évben az, hogy az EMEA régióban is – ahová Magyarország is tartozik – aktívabb legyen, ezzel csatlakozva a többi globális régióhoz.
A BD számára az egész világon kiemelt fontosságú a befogadás támogatása, a sokszínűség erősítése. Az ARG csoportok fő feladata a marginalizált csoportok (nők, faji kisebbségek, vallási kisebbségek, fogyatékkal élők, LGBTQ+ közösség, stb.) képviselete önszervező csoportok segítségével BD-n belül és kívül. Statisztikák szerint a magyar lakosság 6-8%-a tartozik bevallottan valamelyik kisebbséghez az LGBTQ+ csoporton belül (ez BD Tatabánya esetében 80-100 főt jelent). Ez nem kevés, de jóval a globális átlag alatt vagyunk, aminek az lehet az egyik oka, hogy az emberek többsége ezt még a szűk környezete előtt sem vállalja, fél a következményektől, a negatív megkülönböztetéstől. A BD-nél fontos számunkra, hogy mindenki szabadon vállalhassa önmagát. Ehhez szeretnénk biztonságos környezetet és támogatást nyújtani.

Hírdetés

Ismeretterjesztő anyagokkal szeretnénk egymáshoz közelebb hozni a megértést a ciszgender heteroszexuális és az LGBTQ+ emberek között. És még nagyon sok minden mást szeretnénk megvalósítani az OPEN csoportban. Ehhez keresünk önkénteseket. Ha vállaltan vagy nem vállaltan az LGBTQ+ közösséghez tartozol vagy nem tartozol a közösséghez, de fontos neked az érdekek képviselete és szeretnél “Szövetséges” lenni, köztünk van a helyed!
Lehetőségünk lesz együtt dolgozni a globális, EMEA régióbeli és az egyes országok OPEN csoportjaival közös vagy egyéni tevékenységeken, amik segítenek fejleszteni az LGBTQ+ közösség elfogadását, a közös tanulást és támogatást. Semmi nem kötelező, minden rajtunk áll. A központi anyagok, aktivitások segíthetnek, de teljes szabadságunk van saját tevékenységek kidolgozására, amik a mi kis magyar BDs közösségünket erősíthetik.
Ha az LGBTQ+ közösséghez tartozol vagy Szövetséges vagy, aki szeretné segíteni közös fejlődésünket a befogadás és sokszínűség felé vezető soha véget nem érő úton, akkor csatlakozz az OPEN Magyarországhoz az alábbi jelentkezési lap kitöltésével vagy írj az [email protected] email címre.

Nagyjából teljesen biztosak lehetünk benne, hogy erre az egész agymenésre semmi igény ott, az alkalmazottak nem érintettek, nem is érdekli őket, ők nyilván csak nyugodt körülmények között és normális fizetésekért szeretnének dolgozni. De ha már a levélben látható az e-mail cím, bármelyik olvasónk akár el is küldheti nekik a véleményét…

Lantos János – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »