Buzibárokra támadtak az ukrán nacionalisták Kijevben

Buzibárokra támadtak az ukrán nacionalisták Kijevben

Zajlik az élet Ukrajna fővárosában. Az elmúlt hetekben több alkalommal is olyan hírek érkeztek, miszerint helyi nacionalista csoprotok fenyegetik Kijev homokos és drogos klubjait.

A legújabb rajtaütést a Catharsis nevű helyi nacionalista csoportosulás szervezte. Ők indítottak az elmúlt időkben kereszteshadjáratot egyes kijevi klubok ellen, amelyek az LMBTQ-devianciát és a drogfogyasztást propagálják. Először november 6-án léptek fel a szórakozóhelyek ellen.

Hírdetés

A HVLV klub ellen elkövetett támadást térfigyelő kamerák és mobiltelefonok kameráival is rögzítették, de a kijevi aberrált klubkultúra többi jelentős színhelye is támadás célpontját képezték. Az eset során többen megsérültek és jelentős anyagi károk keletkeztek.

A november 26-án bekövetkezett eseménynek a berlini Ecke Records csapatának tagjai is szemtanúi voltak, akik aznap este rendeztek bulit a HVLV-ben. Az Instagramon arról írtak, hogy gumibotokkal és gázspay-val intéztek támadást a kidobó személyzet tagjai ellen, miközben „homofób és rasszista” rigmusokat kantáltak.

A Catharsis csoport állítólag eleinte csak tüntetni szeretett volna, ami aztán mégis tetteleges cselekményekbe csapott át. Andrij Jankovszkij – a klub társtulajdonosa szerint – szerint a támadók többsége fiatalokból állt. Az eset kapcsán kb. 50 feljelentés érkezett a rendőrséghez. A hatóságok állítólag már 10 embert vettek őrizetbe.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »