Büszkék lehetnek a V4-ek az együttműködésre

Büszkék lehetnek a V4-ek az együttműködésre

Büszkék lehetnek a visegrádi négyek (V4) az együttműködés létrejöttére, a kooperáció az elmúlt 30 év alatt sikertörténetté vált – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön.

Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke, Grendel Gábor, a szlovák parlament alelnöke, Grodzki Tomasz, a lengyel felsőház (szenátus) házelnöke, Vystrcil Milos, a cseh szenátus házelnöke, Vondrácek Radek, a cseh képviselőház házelnöke és Terlecki Ryszard, a lengyel alsóház (Szejm) marsall-helyettese (b-j) a visegrádi országok házelnökeinek konferenciáján a Visegrádi Királyi Palotában 2021. szeptember 23-án. MTI/Kovács Tamás

Hírdetés

Büszkék lehetnek a visegrádi négyek (V4) az együttműködés létrejöttére, a kooperáció az elmúlt 30 év alatt sikertörténetté vált – mondta az Országgyűlés elnöke csütörtökön.

Kövér László a V4-ek (Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország) házelnökeinek visegrádi tanácskozásán tartott megnyitó beszédében emlékeztetett: 30 éve a három ország (Csehország és Szlovákia akkor még közös államot alkotott) vezetői úgy döntöttek, közép-európai kezdeményezést indítanak el, hogy a részt vevő országok az európai integráció folyamatában érdekeiket együtt jobban érvényesíthessék.
   
A konferencián az európai jövőről, az értékekről és érdekekről cserélnek eszmét – mondta az Országgyűlés elnöke, megemlítve, hogy a legutóbbi, informális találkozó óta csak két hónap telt el.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »