"Büszke rasszisták vagyunk"

"Büszke rasszisták vagyunk"

„Ide nem kellenek migránsok, niggerek, vagy cigók” – ilyen kijelentésekkel sokkolta az olasz és a világsajtót Albettone polgármestere. A nyilatkozat valóságos világbotrányt kavart.

Joe Formaggio, a település első embere nem akármilyen kijelentésekre ragadtatta magát egy rádióinterjú során:

„Migránsok? Ha hozzánk küldik őket, megvédjük otthonainkat. Büszke rasszisták vagyunk.”

Az Express cikke szerint a polgármester többek között ezekkel a mondatokkal hívta föl magára a figyelmet.

Itáliába 2014 óta több mint 160 ezer bevándorló érkezett, ám az olaszoknak előtte is bőven akadt gondjuk az Európából, elsősorban Bulgáriából és Romániából hozzájuk áramló cigány származású gazdasági migránsokkal.

Az olasz kormányzat egyre drasztikusabb módszerekkel kénytelen az olasz vidékre erőltetni a hívatlan vendégek befogadásának terhét, ami egyes politikusokból heves ellenállást vált ki, ám ilyen intenzív ellenszenvet eddig még senki sem mutatott a kötelező rosszal szemben.

Hírdetés

„A városom ‘agyat’ exportál, cserébe niggereket kap, akik butábbak nálunk, alsóbbrendűek”

– sokkolta a nagy nyilvánosságot Formaggio, hozzátéve, hogy amennyiben a muszlim migránsok miatt mecsetet nyitnának a városban, kész a mellé „egy hatalmas disznófarmot” telepíteni, és barikádokat fognak emelni, hogy megakadályozzák a bevándorlók betelepítését.

„Ide nem kellenek migránsok, niggerek, vagy cigók”

– szögezte le a polgármester, aki akár fegyveres ellenállást is kilátásba helyezett és figyelmeztette a bevándorlókat: az életükkel játszanak, ha Albettone közelébe merészkednek.

Giampaolo Zanni, Vicenza régió (itt található Albettone városa – a szerk.) önkormányzatának elnöke felelőtlennek, idegengyűlölőnek és rasszistának minősítette Joe Formaggio kijelentéseit, melyek szerinte nem tükrözik a régió hozzáállását.

Hangsúlyozta: a polgármester szavai veszélyesek, mivel faji gyűlöletet ébresztenek, ezzel súlyosan szembe mennek az olasz alkotmány szellemével.

A településvezető szavai lassacskán bejárják az egész világsajtót, így várhatóan az olasz belpolitika legfelsőbb szintjének figyelmét sem kerülik majd el, Formaggio pedig valószínűleg szankciókra számíthat meggondolatlanságáért.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »