Burkina Fasóban tizenöt halálos áldozata van egy szentmise közben elkövetett fegyveres támadásnak

Burkina Fasóban tizenöt halálos áldozata van egy szentmise közben elkövetett fegyveres támadásnak

Tizenöt hívő meghalt egy katolikus templomban elkövetett terrortámadásban a nyugat-afrikai országban, Essakane településen február 25-én – jelentette be közleményében Laurent Bifuré Dabire, a dori egyházmegye püspöke. A fegyveres támadás a vasárnap reggeli szentmise közben történt.

Sajtóértesülések szerint a támadást fegyveresek követték el az ország északi részén fekvő község katolikus templomában.

A helyi média beszámolói szerint a szentmise bemutatása közben támadók rontottak be a templomba, és tüzet nyitottak. Az áldozatok közül tizenketten a helyszínen életüket vesztették, hárman később belehaltak sérüléseikbe. A terrortámadásban további két hívő súlyosan megsebesült.

„E fájdalmas körülmények között arra kérjük önöket, hogy imádkozzanak a hitben elhunytak örök nyugalmáért, a sebesültek gyógyulásáért és a gyászoló szívek vigasztalásáért – fogalmazott közleményében Laurent Bifuré Dabire püspök. – Imádkozunk azok megtéréséért, akik továbbra is halált és pusztulást vetnek hazánkban. Bűnbánati és imádságos erőfeszítéseink e nagyböjti időszakban hozzanak békét és biztonságot országunknak, Burkina Fasónak.”

Hírdetés

*

Burkina Fasót 2016 óta erőszak és terror sújtja. A sorozatos támadások a nyugat-afrikai ország jelentős destabilizációját eredményezték.

Forrás: a Vatican News német nyelvű oldala

Fotó: Vatican News

Gátas Judit/Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »