Burány Hajnalka lett Zenta polgármestere

Burány Hajnalka lett Zenta polgármestere

A Zentai Községi Képviselő-testület alakuló ülésén titkos szavazás keretében döntöttek arról, hogy a KKT élén a korábbi elnök, Petrović Veselin marad. A KKT elnökhelyettese Juhász Attila lesz, még a titkár továbbra is Stojkov Igor marad.

Burány Hajnalka személyében továbbra is a Vajdasági Magyar Szövetség marad Zenta község élén – egyebek mellett erről is döntöttek a Zentai Községi Képviselő-tesület mai ülésén. A Zentai Községi Képviselő-testület alakuló ülésén titkos szavazás keretében döntöttek arról, hogy a KKT élén a korábbi elnök, Petrović Veselin marad. A képviselő testület elnökhelyettese Juhász Attila lesz, még a titkár továbbra is Stojkov Igor marad.

„A mi közös célunk a koalíciós partnerünkkel, a VMSZ-el, hogy jó együttműködést tudjunk kialakítani, hogy megoldjuk a fiatalok elvándorlásának problémáját a városban és, hogy még több munkahelyet létesítsünk. De legelőször is az, hogy azok a gyerekek, akik itt vannak, ők itt is maradjanak és nem csak a szerb gyerekekre gondolok, hanem az összes gyermekre.”

Hírdetés

Az alakuló ülésen a tanácstagok is megválasztásra kerültek. Sztantity Szebasztián továbbra is a gazdasági és infrastrukturális ügyekkel lett megbízva, Cipó Igor a falvakkal és mezőgazdasággal, míg Bognár Zsolt a művelődéssel és oktatással. Ezenfelül Birkás Erika a kommunális közvállalatokkal, valamint Zelić Aleksandar a jövőben is a sport területén tevékenykedik majd.

Sztantity Szebasztián, a zentai községi tanács tagja: „A mai konstruktív ülésnek a célja természetesen az volt, hogy megválasztottuk az új önkormányzati vezetést. A Vajdasági Magyar Szövetség és a Szerb Haladó Párt koalíciójában egy új csapat áll majd fel, akik majd az összes Zenta községi magyar érdekképviseletet érvényesítő szervezetet fogják koordinálni és fogják előrébb vinni. Nyilván foglalkozni fogunk gazdasággal, infrastruktúrával, ugyanúgy művelődéssel és oktatással is szintén.”

A polgármesteri tisztséget Burány Hajnalka, a VMSZ listavezetője tölti be a következő négy évben. Az alpolgármester pedig Dragan Todorović, a Szerb Haladó Párt tagja lesz.

Burány Hajnalka, Zenta polgármestere: „A mai napon, Zentán megalakult a Községi Képviselő-tesület. Kiválasztásra kerültek a képviselők, a polgármester, a polgármester helyettes és a tanácsosok. A Vajdasági Magyar Szövetség egy mandátummal többet szerzett meg ezen a választáson, mint ami a korábbiban volt, 14 képviselő helyet szereztünk meg a június másodikai választásokon. Ezúton is szeretném megköszönni minden Zenta községi polgárnak, hogy élt választójogával és elment szavazni.” Az önkormányzati választások eredményének tükrében az új összetételű, 29 tagú községi képviselő-testületben a VMSZ 14, a Szerb Haladó Párt 9, a Zenta többet érdemel tömörülés 3, az Együtt a jobb Zentáért polgári csoport 2, valamint a Zenta a zentaiaké lista 1 helyet szerzett.

Burány Hajnalka  beszédében kiemelte, hogy a jövőben is a közösségért, a magyar érdekképviselet és a közös tenni-akarás jegyében fogják majd vezetni a községet. A megújult és megfiatalodott összetételű képviselő-testülettel, valamint a községi tanácstagokkal együttműködve Zenta fejlődését fogják szolgálni. „Szeretném megköszönni minden Zenta községi polgárnak, aki élt választójogával és elment július másodikán szavazni. Külön köszönet azoknak, aki a Vajdasági Magyar Szövetség – Dr.Pásztor Bálint listájára adták le a voksukat, köszönöm a támogatást és a bizalmat, amit tanúsítottak felénk. A jövőben is azon fogunk dolgozni, hogy egy összetartó, fejlődőképes, jó közösségért dolgozzunk. Azt gondolom, hogy ehhez elengedhetetlen az a fiatal csapat, aki a polgármester mögé felsorakozik és tudásával, tettre készségével pedig a városért dolgozik majd.”

Forrás: PannonRTV

The post Burány Hajnalka lett Zenta polgármestere appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »