Bűnügyi őrizetbe vették a székesfehérvári fegyveres rablás elkövetőjét

Bűnügyi őrizetbe vették a székesfehérvári fegyveres rablás elkövetőjét

Bűnügyi őrizetbe vették a székesfehérvári fegyveres rablás elkövetőjét

A férfi az általa remélt több millió forint helyett csak néhány ezerrel távozott a bűncselekmény helyszínéről, amit a rendőröknek köszönhetően csupán fél óráig birtokolhatott.

Hírdetés

2021. január 25-én, reggel, Székesfehérváron történt fegyveresen elkövetett rablásról tettek bejelentést a rendőrségre. A helyszínről menekülő elkövető felkutatására a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei közreműködésével azonnal hajtóvadászat indult, amelynek eredményeképpen a kapott személyleírás alapján két férfit előállítottak, ám egyikőjük elszámoltatását követően kiderült, hogy nincs köze a támadáshoz.

A másik, bűncselekménnyel összefüggésbe hozható 34 éves férfit – akit a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai a bejelentést követő fél órán belül fogtak el – őrizetbe vétele mellett a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki fegyveresen elkövetett rablás bűntett, fegyveresen, jelentős értékre elkövetett rablás bűntett kísérlet, fegyveresen elkövetett személyi szabadság megsértése bűntett és egyedi azonosítójellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozói munka eredményeként ugyanis megállapítást nyert, hogy a férfi az elkövetés helyszínére egy fekete színű autóval érkezett, amelyre egy másik gépjárműre érvényes rendszámot szerelt. A székesfehérvári cég parkolójában a hátsó bejárat felé tolta a vezetőt, akit eközben kézben tartott, feltehetően fegyverrel vagy annak utánzatával kényszerített, hogy adja át neki a széfben található készpénzt. Az elkövető az üzletben lévőket felszólította, hogy menjenek az eladótérbe, és cselekménye nyomatékosításaként felfelé leadott egy lövést. A trezort a sértett nem tudta kinyitni, mivel annak kulcsával nem rendelkezett, azonban az elkövetőnek néhány ezer forint készpénzt egy alkalmazott átadott.

Ezután a támadó a sértettel együtt, annak autójával a helyszínről elmenekült, majd megállásra és pénztárcája átadására szólította fel a járművezetőt. A férfi ennek eleget tett, és az elkövető pillanatnyi figyelmetlenségét kihasználva, az autó indítókulcsával együtt elfutott a helyszínről.

Gyanúsítotti kihallgatása során a férfi beismerő vallomást tett. A rendőrök előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »