Bűncselekmények a keleti régióban

Bűncselekmények a keleti régióban

A mostani rendkívüli meleg idő sem jelent akadályt egyeseknek, hogy ártsanak embertársaiknak.

Július 18-án, hétfőn a délutáni órákban Tornán a bankautomatánál egy 50 éves mozgássérült, járóbottal közlekedő nőre támadt egy férfi, aki megragadta a nő táskáját, amelyben az üzletben vásárolt áruk, személyes tárgyak és iratok, valamint készpénz volt, majd sietve távozott.

Nem jutott azonban messzire, mert egy arra haladó nő kiragadta a kezéből a táskát. Miután a tulajdonos visszakapta a szatyrot a segítségére siető nő és a tettes is eltűnt.

Hírdetés

A sértett feljelentést tett, és a rendőrök hamarosan őrizetbe vettek egy 59 éves, Kassa-vidék járásbeli férfit. Mivel egy „védett személyre” támadt, a bíróság ezt súlyosbító körülménynek tekinti, ezért 3-tól akár 10 évig terjedő börtönbüntetésre is ítélhetik.

A másik bűncselekmény Tótújhelyen történt a múlt héten a helyi játékteremben. Egy magyarországi illetőségű 32 éves férfi a bárpultnál ülve megragadta a pincérnő pénztárcáját és a bejárati ajtót erőszakkal szétfeszítve elrohant vele. Az okozott kárt mintegy 1500 euróra becsülték.

A férfit végül a szlovák és a magyar rendőrök együttműködésének köszönhetően néhány nappal később Magyarországon elfogták. Ha bűnösnek találják, akár két évig is eltűnödhet a börtönben, hogy megérte-e.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »