Bulgária is visszakérné a babaruhát

Bulgária is visszakérné a babaruhát

Az EU és Oroszország közötti szankcióháború egyre inkább anekdotaháborúvá változik az Európai Unió csinovnyikainak előre-hátra táncától. Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök, McCain amerikai szenátor személyes fenyegetésére reagálva kis idővel ezelőtt leállította országának részvételét a Déli Áramlat gázvezeték építésének bolgár szakaszán. Tegnapi kijelentése szerint azonban már újra megerősítette, hogy a vezetéknek Bulgária területén kell áthaladnia, mert ez nemzeti érdek.

A gázvezeték leállításáról Oroszország eddig még nem bocsátott ki az egyes résztvevő országok kormánya felé intézett hivatalos nyilatkozatot, mindössze jelezte szándékát, hogy leállítja az építkezést, azonban ez is elégséges volt, hogy azonnal izgalom támadjon a projektben érdekelt európai vállalatok és a projekt megvalósulásában ellenérdekelt EU-csinovnyikok köreiben.

Hírdetés

A közeli napokban Brüsszelbe utazik Tomiszlav Doncsev miniszterelnök-helyettes és Temenuzska Petkova energetikai miniszter, hogy kijárja a gázvezeték talpraállításának tervét. Úgy tűnik azonban, hogy elsősorban az USA külügyminisztériuma illetékes ez ügyben, mert ugyanezen időpontban Mogherini, az EU diplomáciájának vezetője Törökországban fog tárgyalni, hogy meggyőzze Erdogán elnököt, „…ne akadályozza az Oroszország elleni szankciók sikerét.”


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »