Bulgária ellen kezd a magyar válogatott (Labdarúgás , Európa-bajnoki selejtező)

Bulgária ellen kezd  a magyar válogatott (Labdarúgás , Európa-bajnoki  selejtező)

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egyáltalán nem számít könnyű mérkőzésre a bolgárok elleni Európa-bajnoki selejtezőn. A Puskás Arénában sorra kerülő találkozó ma 21.45-kor kezdődik a török Halil Umut Meler sípjelére. A meccset az M4 Sport és a Digi Sport 3 élőben közvetíti.

„Nehéz felmérni az ellenfél lelki állapotát, de biztos, hogy a bulgárok Budapesten szeretnék kijavítani a pénteki hazai vereséget. Az új szakvezetővel az előző négy meccsen ugyanazt a taktikát követték, ezen változtattak, így kaptak ki Montenegrótól” – mondta Marco Rossi szövetségi kapitány. Az 58 éves szakvezető úgy véli, Bulgária nehéz ellenfél lesz, mert nagyon atletikus csapat jó erőnléttel, elöl gyors, robbanékony játékosai vannak, akiknek nem szabad teret adni, a középpályája és a védelme pedig szilárd.

Hírdetés

„Akkor vagyunk sikeresek, ha csapatként alázatosan állunk a találkozóhoz. Ahhoz, hogy nyerjünk, százszázalékosan ott kell lennünk fejben és hozzáállásban, mert hiába győztük le Angliát kétszer is, tudjuk, hogy nem azon a szinten vagyunk” – jelentette ki az olasz szakember, aki elismerte, hogy az elmúlt évek eredményei alapján a szerb mellett a saját csapata a csoport esélyese, de hozzátette, a papírforma nem minden. „Ahogy nekünk sikerült borítani Anglia és Németország ellen, úgy erre bármikor sor kerülhet a mi kárunkra is. Igyekszünk elvonatkoztatni ettől a nyomástól.”

Rossi fontosnak tartotta, hogy még egyszer elnézést kérjen az észtek ellen csütörtökön 1–0 arányban megnyert barátságos mérkőzésen történtek miatt, amikor is Szoboszlai Dominik és Sallai Roland kő-papír-ollóval döntötte el, melyikük végezze el a tizenegyest, amelyet aztán utóbbi kihagyott. „Szövetségi kapitányként én vagyok a felelős a pályán történtekért. Lehet olyan, hogy Szoboszlai átadja a végrehajtást másnak, de nem így” – mondta a szövetségi kapitány.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »