Bulgária ellen 100. válogatottmeccsére készül Peter Pekarík

Bulgária ellen 100. válogatottmeccsére készül Peter Pekarík

A szlovák labdarúgó-válogatott ma 18.00-kor Bulgáriával játszik barátságos mérkőzést az Európa-bajnokságra való felkészülés részeként.

A mérkőzésre 18 órakor az ausztriai Ried im Innkreisben kerül sor. A szlovák válogatott egyelőre még nem a végleges Eb-keretével készül a mérkőzésre, azt Štefan Tarkovič szövetségi kapitány csak a találkozó utáni napon hozza nyilvánosságra.

A bolgárok ellen kérdéses Ondrej Duda játéka. A Köln légiósa szombaton még osztályozót játszott csapatában, így csak tegnap délután csatlakozott a kerethez. Marek Hamšík és Juraj Kucka játéka felett szintén kérdőjel lebeg, mindketten kisebb sérüléssel bajlódnak. A szlovák csapatban nagy mérföldkőhöz érkezett Peter Pekarík, a Hertha védője, aki századik alkalommal lehet válogatott. 

„A korábbi gyülekezőkkel ellentétben most sokkal következetesebben tudunk a játékosokkal dolgozni – mondta Štefan Tarkovič a mérkőzés előtt. – Két felkészülési meccset játszunk, és elég időnk van ahhoz, hogy összerázódjunk. A játékosok jó állapotban és jó kedvvel érkeztek. Hiszem, hogy erős csapatot fogunk alkotni.ˮ

Hírdetés

„Bulgária jó teszt lesz számunkra, jó dolognak tartom, hogy mérkőzéseket játszhatunk az Eb előtt. Felelősségteljesen állunk hozzá a találkozóhoz, győzni akarunkˮ – nyilatkozta Martin Dúbravka, a Newcastle hálóőre.

A szlovákok eddig hétszer találkoztak a bolgár válogatottal, négy győzelem mellett egyszer döntetleneztek és kétszer kikaptak. Utoljára 2006-ban, Zsolnán találkoztak a felek, akkor 3:1-es szlovák győzelem született. Érdekesség, hogy a szlovákok és a bolgárok még egyszer sem csaptak össze tétmérkőzésen.

A mai találkozót az osztrák Altmann vezeti, az STV 2 élőben közvetíti a mérkőzést. A szlovákok június 6-án Bécsben Ausztria ellen lépnek pályára, az a meccs lesz számukra a főpróba a kontinensviadal előtt.

(TASR)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »