Bukott szélsőséges politikusok egyetemi katedrán

Bukott szélsőséges politikusok egyetemi katedrán

Dr. Somogyi János: Ezek az egykori bukott politikusok most egyszerű megélhetési egyetemi oktatók, akik egyetemi katedrán, az adófizetők pénzén hirdethetik a tudományoskodó, öncélú, kártékony bornírt butaságaikat, élősködve és visszaélve az általuk „vezérdemokráciának” titulált rendszer végtelen türelmével.

Kép: elte.hu

A plebejusokat felidéző plebiszciter vezérdemokráciáról, a hibrid rezsimről és a posztkommunista maffiaállamról is tanulhatnak a Pázmány Péter alapította, de ma nem a legendás érsek nevét viselő, valaha legrangosabb magyar egyetemen a politológiát választó diákok. Dr. Somogyi János nyugalmazott ügyvédnek, politikai publicistának tett föl kérdéseket a Gondola.

– Ügyvéd úr, egy szélsőséges politikus, aki valaha kulturális miniszterként a történelemérettségi eltörlésén ügyködött, újabban a posztkommunista maffiaállamról írt tankönyvet. Amikor az ő posztkommunista pártja volt kormányon, akkor Medgyessy Péter miniszterelnök 2004. augusztus 17-én a Népszabadságban bejelentette: „Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel.” Milyen közeli tapasztalatai lehetnek a tankönyvíró szélsőséges szerzetnek a posztkommunista maffiaállamról?

 

Medgyessy Péter: „Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel.” Népszabadság, 2004. augusztus 17. – Kép: mandiner.hu

– Nevezzük néven, hogy az egykori rendszerváltó politikusokról, volt miniszterekről Magyar Bálintról és hasonszőrű társáról Bozóki Andrásról van szó, akik napjainkban már tudományos köntösben politizálnak. Vagyis mint volt miniszterek nagyon jól ismerik azt a közeget, amelyről mostanában okoskodnak, mert tudománynak nem nevezhető a munkásságuk. Elég elképesztő, hogy ehhez teret kapnak egy rangos állami egyetemen, még ha csak egy féléves, angol nyelvű kurzus keretében is. Remélhetően az angol nyelvű szemináriumot hallgató diákok elgondolkodnak azon is, miként lehetséges egy „vezérdemokráciában”, alias diktatúrában olyan egyetemi oktatáson részt venni, ahol a fennálló politikai rendszert és annak politikai vezetőit ócsárolják.

Hírdetés

„Autoritárius kapitalizmus és állam Magyarországon” címmel is írt tankönyvet egy másik szélsőséges, ma egyetemi oktatóként ügyködő politikus. Amikor a gyurcsányi rezsim drótkerítéssel vette körbe a Kossuth teret és az Országházat, majd a közrádió utcáját, a Bródy Sándor utcát hetekig rendőrökkel lezárta, ugyanakkor külföldi kézbe adta a nemzeti repülőteret, akkor emelkedett-e csúcsra, és miért az autoritárius kapitalista állam hazánkban?

– „Autoritárius kapitalizmus”, „Vezérdemokrácia” és „Posztkommunista maffia állam” és ehhez hasonló hohmecolások csak a tényleges politikai szándék tudományoskodó elfedését jelentik. Ezek a szélsőséges ideológiát hirdető egykori politikusok tudománynak igyekeznek beállítani a sajátos, zagyva, politikai nézeteiket. Ezek a definíciók olyan fából vaskarikák, mint az egykori „szocialista demokrácia”, „demokratikus szocializmus”, „népköztársaság”, s a többi, amelyek egyszerűen csak diktatúrák voltak a szó valódi, mindennapos értelmében és gyakorlatában. Mindenki tudta akkor is, hogy csak a jelző nélküli demokrácia a demokrácia. Aki pedig úgynevezett „vezérdemokráciáról” papol, az egyszerűen csak gyáva okoskodó, aki nem meri kimondani, hogy diktatúrára gondol. Mert, ha Orbán Viktor és a hozzá hasonló karizmatikus személyiségű vezető politikus „vezér” egy „diktatúrában”, akkor például Angela Merkel, vagy Donald Trump, vagy Vlagyimir Putyin s a többi mi, vagy mi volt!?

 

Angela Merkel – novinite.com

Vagyis a „vezérdemokrácia” kifejezés egy nem létező, fából vaskarika, öncélú, tudományoskodó baromság, mert azt sugallja, – de nincs bátorsága kimondani –, hogy diktatúrát akart mondani.

– Pihent agyú, önmagukat erkölcsileg már sokszor lejárató figurák egyetemi oktatóként jövedelmet húzva az adófizetőktől, bornírt demokráciadefiníciókat agyalnak ki, butítják a fiatalokat. Miért ennyire toleráns egy vezérdemokrácia?

–Tökéletesen egyetértek Szerkesztő úr meglátásával, hogy ezek az egykori bukott politikusok most egyszerű megélhetési egyetemi oktatók, akik egyetemi katedrán, az adófizetők pénzén hirdethetik a tudományoskodó, öncélú, kártékony bornírt butaságaikat, élősködve és visszaélve az általuk „vezérdemokráciának” titulált rendszer végtelen türelmével. Szerencsére a féléves szeminárium angol nyelvű és vélhetően csak külföldi diákokat szédítenek vele, de reményem szerint akad majd közöttük néhány, aki egybe veti a kurzuson hallottakat a személyes tapasztalataival.

Molnár Pál
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »