Bukaresti német nagykövet: az egész román kormánynak el kellene határolódnia a németellenes gyalázkodástól

Bukaresti német nagykövet: az egész román kormánynak el kellene határolódnia a németellenes gyalázkodástól

Németország bukaresti nagykövete szerint az egész román kormánynak nyilvánosan el kellene határolódnia a német kisebbség elleni gyalázkodástól.

Cord Meier-Klodt nagykövet egy olyan pódiumbeszélgetésen fejtette ki ezt a nézetét, amelyet Erdély és Románia egyesülése kinyilvánításának a centenáriuma alkalmából a romániai német kisebbség szerepéről tartottak a bukaresti központi egyetemi könyvtárban. Szavait a Mediafax hírügynökség idézte.

Hírdetés

Kijelentette: a kisebbségek a híd szerepét töltik be Románia és az anyaországaik között. Megemlítette: a német kisebbség megtisztelőnek érezte ezt a hídszerepet. „Éppen ezért teljesen megengedhetetlenek azok a gyalázkodó kijelentések, amelyeket magas rangú politikusok a német kisebbségre nézve tettek” – idézte a Mediafax a nagykövetet.

Szeptember elején a romániai nemzeti kisebbségek tiltakozását váltotta ki Darius Valcov, a miniszterelnök gazdasági ügyekben érintett tanácsadója, aki az egyik közösségi portálon egy kisfilmet tett közzé, amely náci szervezetként mutatta be a Romániai Német Demokrata Fórumot (FDGR), és Hitler-bajusszal mutatta Klaus Iohannis román elnököt, a fórum korábbi vezetőjét.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »