Bukarestben is támadnak a niedermüllerek

Patkány harapott meg egy fiatal férfit az utcán Bukarest központjában. Az áldozat veszettség és tetanusz elleni oltást kapott – számolt be az esetről az egyik kórház orvosa, aki arra figyelmeztetett, hogy a patkányok több fertőző betegséget is terjeszthetnek.

Az eset kedden este történt, a férfi az Antena 3-televííziónak nyilatkozva azt mondta, hogy éppen csak annyi időre hagyta el a házát, amíg átvette az ételrendelését. Ekkor harapta meg egy patkány a kapu előtt. Adrian Marinescu beszámolója szerint a rágcsáló a lábujját harapta meg, és nincs mély sebe.

Az orvos a Digi24 megkeresésére elmondta, hogy az elmúlt években többször előfordultak patkánytámadások, de ezek leginkább Bukaresten kívül történtek. Ezek közül a súlyosabb esetek azok voltak, amikor a gyerekeket arcukon harapták meg a rágcsálók. Hozzátette, hogy a patkányok jelenléte egyértelműen a nem megfelelő higiéniának köszönhető, és arra figyelmeztetett, hogy több fertőző betegséget is terjeszthetnek.

Hírdetés

A főváros polgármestere június 8-án jelentette be, hogy Bukarestben megkezdődtek a fertőtlenítési és rágcsálóirtási akciók. A művelettel azonban két hónapot késtek, és sok bukaresti lakos panaszkodik arra, hogy egyes parkok tele vannak patkányokkal vagy kullancsokkal. Június közepén a Facebookon virálissá vált a két patkányról készült felvétel, amelyek a polcon lévő perecet eszik a főváros 1-es szektorában található üzletben.

Az üzletlánc képviselői elmondták, hogy a törvényben előírtaknál gyakrabban folyamodnak rágcsálóirtáshoz, de egyes területeken „nagyon sok külső forrás van”, amelyet nem tudnak ellenőrizni. Az 1-es szektorban egyébként „szemétválság” van a polgármesteri hivatal és a Romprest vállalat közötti konfliktus következtében, amely amiatt robbant ki, hogy a vállalat nem volt hajlandó elszállítani a szemetet, a helyi adminisztráció adósságaira hivatkozva. A főváros központjában, pontosabban az Unirii körút és a Nerva Traian utca kereszteződésében a közúti jelzőlámpák is meghibásodtak, miután több kábelt átharaptak a patkányok, írja a Krónika.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »