Budapestre érkezése előtt kirúgott 16 tábornokot Putyin

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön közzétett rendeletével felmentett tisztségéből 16 tábornokot, akik a belügy- és a rendkívüli helyzetek minisztériumában, valamint a Szövetségi Nyomozóbizottságnál (SZK) dolgoztak – derült ki a dokumentumból, amelyet az Oroszországi Föderáció hivatalos közlönyének honlapján tettek közzé.

A rendelet értelmében a 16 tábornokot leváltották korábbi tisztségéből, ketten közülük a katonai szolgálatból is kiléptek. Putyin egyúttal a polgári védelmi ügyekben, a rendkívüli helyzetekben és az elemi csapások következményeinek felszámolásában illetékes tárca két új miniszterhelyettesét is kinevezte Vladlen Akszjonov és Pavel Barisev személyében.

Hírdetés

A rendkívüli helyzetek minisztériumának közleménye szerint a tárca személyi állományának és eszköztárának a 2016 és 2020 közötti időszakra tervezett fejlesztését és kiépítését hajtja végre. A leváltott tábornokokat más tisztségre irányítják át, illetve akinél fennállnak ennek törvényi feltételei, nyugdíjazzák – tette hozzá a minisztérium.

Az orosz államfő csütörtökön megerősítette a többi között tisztségében az Oroszország által 2014-ben elcsatolt krími terület új főügyészét, Oleg Kamsilovot, illetve az SZK szevasztopoli nyomozati igazgatóságának élére Viktor Tanifut nevezte ki.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »