Budapesti látogatásáról árult el újabb részleteket Manfred Weber

Budapesti látogatásáról árult el újabb részleteket Manfred Weber

A Dohány utcai zsinagógából posztolt fotókat az Európai Néppárt frakcióvezetője.

“Öröm volt látni a sokszínű és egészséges zsidó közösséget Budapesten. Az olyan időkben, amikor az antiszemitizmus erősödik, mindenkinek kötelessége kiállni és biztosítani, hogy a zsidó közösségek biztonságban élhetnek” – írta Facebook-oldalán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője, aki kedden ellátogatott a Dohány utcai zsinagógába.

A német politikus találkozott Heisler Andrással, a Mazsihisz elnökével és Ronald Lauderrel, a Zsidó Világkongresszus elnökével is.

Hírdetés

Weber azért utazott Budapestre, hogy Orbán Viktorral tárgyaljon a Fidesz EPP-tagságáról. Azt mondta, hogy konstruktív légkörben zajlott a megbeszélés, de nem sikerült megoldani minden problémát. Fenntartotta a korábban megfogalmazott három feltételét, vagyis a Brüsszel-ellenes plakátkampány befejezését, azt, hogy Orbán Viktor bocsánatot kérjen és hogy a CEU Budapesten maradhasson.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy a Fidesz EPP-tagságáról indított vita valójában a bevándorlásról szól. Hozzátette: az Európai Unió külső határai és a keresztény kultúra védelméről, a migráció elutasításáról Budapest nem tud és nem is akar kompromisszumot kötni. Hozzátette: a kormányfő senkit sem akart megsérteni a “hasznos idióták” kifejezéssel, de ha valakit mégis megbántott, kész bocsánatot kérni.

A CEU ügyében Weber tárgyalt a Müncheni Műszaki Egyetemmel, a BMW-vel és amerikai egyetemekkel, hogy új tanszékek finanszírozásával Budapesten maradhasson az intézmény. Az egyetem kedd este jelezte, támogatják a kezdeményezést.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »