Budapesti forróság – Heti progresszió (CCXV. rész)

Budapesti forróság – Heti progresszió (CCXV. rész)

Rohan az idő, már a második Heti progresszió jelentkezik a 2024-es évből. Ezúttal is foglalkozunk reklámokkal – ám most egy érdekes videó formájában, adatvédelmi tájékoztatót nézegetünk, illetőleg ellátogatunk egy könyvesboltba is. Mindenkinek köszönöm az aktív részvételt a [email protected] e-mail-címen keresztül, természetesen ezúton is biztatok erre minden kedves olvasónkat. Vágjunk hát bele a közepébe!

3. Természetesen nem mi vagyunk az egyetlenek, akiknek feltűnt, hogy a fehér családok, fehér párok egész egyszerűen eltűntek a reklámokból, vagy legalábbis teljesen perifériára szorultak.

Ugyanerről értekezett a RadioGenoa X-oldala, szemléltetés gyanánt pedig megosztottak egy másfél perces videót, miről is beszélnek. Rendkívül tanulságos, érdemes megnézni.

Here is proof of what has been said. https://t.co/AXxVlcd4uh pic.twitter.com/eXYDJY9i5h

— RadioGenoa (@RadioGenoa) January 3, 2024

2. Felháborodott olvasónk küldeménye következik a Központi Időpontfoglaló Rendszer által hivatkozott adatvédelmi tájékoztatóról. Ahogy a képen látszik, az adatkezelőknek csak a neve van felsorolva, a többi adat pedig hiányzik a dokumentumból.

Megjegyzi azt is, hogy a fájl neve alapján ez a változat 2018-as, tehát elképzelhető, hogy azóta hiányoznak az adatok.

„A digitális állampolgárság fontos, de hogy egy alapvető dokumentumot helyesen és hiánytalanul töltsenek ki, az persze nem megy” – foglalja össze felháborodásának okát olvasónk.

A digitális állampolgárság folyamatos bővítésével néhány éven belül az ügyintézés és minden hozzá kapcsolódó egyéb dolog is gyökeresen átalakul majd, ha ebben a mederben haladnak tovább a dolgok.

Hírdetés

1. Ismét olvasói levél, de ezúttal a kóserkonzervatív MCC által birtokolt Libriből, ahol olvasónk járt. A könyvesboltban kiemelt helyen (!) talált egy történelemmel foglalkozó kötetet Meleg Budapest 1873-1961 címmel, amely 2022 novemberében jelent meg.

A Meleg Budapestet Kurimay Anita történész jegyzi, az ismertető többek között így szól: „Nyitott szexuális kultúrájáról és meleg szubkultúrájáról legalább olyan híres volt a »Duna gyöngyszeme«, a 20. század elejének Budapestje, mint feltörekvő polgárságáról, intellektuális és kereskedelmi erejéről, illetve valósággá vált metropoliszi álmairól. A Meleg Budapest lebilincselő történet arról, hogyan értelmezte, szabályozta a homoszexualitást Budapest 1873-tól egészen büntethetőségének megszűnéséig.”

A „meleg szubkultúrájáról” híres Budapestet tehát egy új narratívából ismerhetjük meg és ne legyenek kétségeink, nem abban a kontextusban, ahogy mi írnánk a témáról. Kurimay Anita történész, genderkutató nyugati egyetemeken tanult, ez a kötet is eredetileg angolul jelent meg a University of Chicago Pressnél. Ő maga is homoszexuális, Magyarország és Kelet-Közép-Európa homoszexuális múltját kutatja.

Van azonban még egy különös dolog a könyv tartalma kapcsán. A szerző azt állítja, hogy „illiberális politikai rezsimek megtűrték, sőt védték a meleg közösséget és annak tagjait”, mindezt kulturális, rendőrségi és orvosi források alapján szűrte le.

Hiába tehát a sékeljobboldali uralom, a hasonló tematikájú könyvek továbbra is előtérben vannak. Ezt egyébként már egy 2023 júniusában, magáról a felvásárlásról írt publikációmban is megjósoltam és lám, ismét igazam lett. Az égvilágon nem történt semmilyen változás.

Kedves olvasónk levelében megemlíti azt is, hogy a Heti progresszió az egyik kedvenc rovata, ezt ezúton is nagyon köszönöm. Megjegyzi továbbá, hogy noha ő nem szennyezte be a kezét a Meleg Budapest részletes tartalmával, a könyv nem volt befóliázva.

Erre a jelenlegi törvények szerint azonban nincs lehetőség, hiszen a rendelkezés csak a gyermekeknek szóló kötetek esetében írja elő a fóliázást, ez a könyv pedig nyilvánvalóan nem ez a kategória.

Nos, így a Heti progresszió végén nincs is más hátra, mint jómagam is elbúcsúzzak, egy hét múlva pedig érkezik a folytatás.

Ábrahám Barnabás – Kuruc.info

Az előző rész: Erős nyitás év elején – Heti progresszió (CCXIV. rész)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »