Budapesti előadás

Budapesti előadás

Tisztelettel értesítem Önöket, hogy  a Kerecsenfészek – Értékőrző Hun-Magyar Műhely meghívására 2022. szeptember 4-én 14.30-16.00-ig (Bp. III. Karácsony S. u. 9.)KI VOLT NIMRÓD, A HUN-MAGYAROK ŐSE? c. előadást tartokMinden érdeklődőt szeretettel vár a Rendezőség.

 

Hírdetés

Nimród/Orion az égbolton (Johannes Hevelin: Firmamentum,  Gedani, 1687 – iberlibro.com)

 

A Biblia kurtán-furcsán bánik Nimróddal? Noé leszármazottjai között hatalmas vadászként, városalapítóként szerepel a neve. Más keleti források Nimródot Bábel tornya építtetőjének tartják, de a Biblia ezzel kapcsolatban a nevét sem említi, a leszármazottjairól is hallgat. A Biblia a történelemelőtti és az ókori közel-keleti népek hagyományait, megmaradt történeteit erősen szűri. 
A vetített képes előadás bemutatja Nimródot, a „Napisten párducfiá”-t, amit a régiek uralkodó, király vezér értelemben használtak. A Bibliában ezért nem tartozik hozzá egyetlen nép sem. Nimródot több nép  (arab, kus, magyar, szkítafajú népek) különféle korokban ősüknek, ősatyjuknak tartották. Ez is alátámasztja, hogy a Nimród elnevezés nem személy-, hanem méltóságnév. Ki kellett éremelni. Az lehetett Nimród, aki népének méltán kieérdemelt hőse, vezetője volt, s népe  boldogulásának szentelre életét. Jelképe, jelvénye a párducből.   


Forrás:martonveronika.blog.hu
Tovább a cikkre »