Budapesti dugóhelyzet – döbbenetes összeget buknak az autósok

Budapesti dugóhelyzet – döbbenetes összeget buknak az autósok

Egy útra vetítve javult a budapesti dugóhelyzet tavaly, de így is költséges maradt az araszolás.

A navigációs rendszereket fejlesztő Tomtom minden évben összeállítja a globális dugórangsort, amelyben majdnem 400 város szerepel. Azt vizsgálják, hogy egy 10 kilométeres utat mennyi idő alatt lehet megtenni. Budapesten javult a helyzet, ugyanis ehhez a távhoz a 2021-es 22 perc után tavaly 21 perc 40 másodpercre volt szükség – írja a Totalcar.

London áll a legrosszabbul, ott több mint 36 percbe fért bele 10 kilométer, a második helyre került az indiai Bengaluru 29 perc 10 másodperccel, a harmadikra pedig Dublin 28 és fél perccel. A régiós országok fővárosai közül Budapestnél rosszabbul áll Bukarest több mint 27 perces eredménnyel, Varsó (20 perc) Prága (16 perc) és Pozsony (13 perc) viszont jobban szerepelt.

Hírdetés

Budapest leglassabb napja szeptember 22. volt, azon a csütörtökön több mint 26 perc alatt lehetett megtenni a 10 kilométeres etapot.

A torlódások 92 órát, vagyis majdnem 4 napot vettek el az autósok életéből. A statisztika szerint az utazások költsége 249 237 forint volt, a dugóban álldolágálás pedig ebből 63 ezer forintos kiadást jelent.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »