Budapesten mosták a pénzt a jámbor nigériaiak

Három férfi arra vett rá egy nőt, hogy egy általa nyitott bankszámlára bűncselekményből származó pénzt fogadjon és vegyen fel. Mind a négy személy ellen vádemelési javaslattal zárult a nyomozás – adja hírül a rendőrség.


Illusztráció

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya eljárást folytatott a budapesti F. Bernadett és nigériai társai ellen pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Ez idáig ismeretlen tettesek egy németországi sértettől kicsaltak több mint 13 millió forintnak megfelelő eurót, és az F. Bernadett által Magyarországon nyitott bankszámlára utaltatták. A nőt még 2015 novemberében három nigériai származású férfi rávette arra, hogy anyagi ellenszolgáltatásért cserébe bankszámlát nyisson, és az arra átutalt összegeket készpénzben felvegye. A férfiak ezt a számlát arra használták, hogy bűncselekményből származó pénzt utaltassanak rá a megtévesztett sértettekkel.

A rendőrök minden elkövetőt rövid időn belül beazonosítottak. Az egyik nigériai származású férfit és a nőt 2016. március 18-án Budapesten, míg két további társukat 2016. április 19-én Szegeden fogták el, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

Az ügyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya a napokban befejezte, az iratokat vádemelési javaslattal a Fővárosi Főügyészség felé megküldte – olvasható a Police.hu-n.

Korábban írtuk: Ezért kell tartózkodási engedéllyel kedveskedni nigériaiaknak


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »