Budapesten már érik a protesthangulat a főpolgármester ellen

Budapesten már érik a protesthangulat a főpolgármester ellen

Köszönjük gergely! Ennyi volt!

Hiába indult el Karácsony Gergely előválasztási kampánya, a főpolgármester továbbra is magyarázkodásra kényszerül a nyelvvizsgáját, a diplomamunkáját és az egyetemi oktatótevékenységét övező ellentmondások miatt – mutatott rá Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont-csoport vezetője.

Karácsony Gergely főpolgármester eddigi életével, karrierjével kapcsolatban sorozatban merülnek fel kellemetlen kérdések, amelyekre nem tud hiteles válasz adni, és egyre inkább belebonyolódik ezekbe az ügyekbe – mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont-csoport vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Az elemző szerint Karácsony Gergely ugyan elindította a saját előválasztási kampányát, amely azonban nem a politikus saját témáiról szól, hanem folyamatos magyarázkodásra kényszerül a személye körül kialakult botrány miatt a nyelvvizsgájáról, az egyetemi karrierjéről és a diplomaszerzéséről.

Mráz Ágoston szerint abszurd a főpolgármester azon érvelése, amely szerint Angela Merkel német kancellár sem beszél angolul, mivel ennek az ellenkezője igaz. A német kancellár perfektül beszél oroszul, angolul pedig tárgyalóképes a nyelvtudása.

– Azt gondolom, hogy nem készítették fel elég jól Karácsony Gergelyt ebben a magabiztos válaszban – tette hozzá az elemző.

– A magyar miniszterelnökök közül Medgyessy Péter nem beszélt folyékonyan angolul, de ő perfekt volt franciából és tárgyalni valamelyest tudott angolul is – idézte fel, majd azt is hozzátette: a német kancellár és a magyar miniszterelnök között gazdasági és politikai méret okán is van különbség.

Hírdetés

– A politikának része néha a szórakoztatás is, ebben az értelemben komoly teljesítménynek számít a főpolgármester és a IX. kerületi polgármester tette – reagált Mráz Ágoston arra, hogy Karácsony Gergely és Baranyi Krisztina utcaneveket változtatott meg a Fudan Egyetem területén az egyetem megépítése elleni tiltakozásképpen. – Ráadásul az akció a közterek elnevezésének rendjét megsértve történt, ami sokat mond arról, hogy a főpolgármester mit gondol a jogállamiságról – tette hozzá.

A Fudan Egyetem elleni tiltakozás kapcsán az elemző arra is rámutatott, hogy amíg Orbán Viktor kormánya jó kapcsolat kialakítására törekszik a világ vezető nagyhatalmával, addig Karácsony Gergely a megválasztása esetén elzárkózó és konfliktuskereső geopolitikát folytatna.

Mráz Ágoston kiemelte: Karácsony Gergelynek „szakterülete”, hogy áldozatként tud feltűnni, a miniszterelnök-választás azonban arról szól, hogy kire akarják bízni a magyarok az ország vezetését.

– Szakpolitikailag, a teljesítmény oldaláról nézve sok kellemetlen ügy van a főpolgármesterrel szemben: fűvágás helyetti táblakirakás, az utak koncepciótlan lezárása vagy a felújítások koordinálatlansága terén is – mutatott rá, és azt is hozzátette, hogy a fővárosban már érik egy protesthangulat a főpolgármester ellen.

Az elemző arra is emlékeztetett, hogy Karácsony Gergely sosem mérettette meg magát újra az adott pozíciójában, így főpolgármesterként is miniszterelnök-jelölti ambíciói vannak, azonban kérdéses, hogy ez felháborodást vált-e ki a választóiból, vagy elfogadják a politikus folyamatos trükközését.

www.magyarnemzet.hu

 

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »