Budapesten lehet a labdarúgó Eb döntője?

Budapesten lehet a labdarúgó Eb döntője?

Egyre több jele van annak, hogy a londoni Wembley helyett a budapesti Puskás Aréna adhat otthont a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjének. Ennek fő oka a brit-szigeteken dúló járványhelyzet.

Szerdán a brit parlament nagy többséggel megszavazta az utolsó korlátozások feloldásának halasztását. Boris Johnson miniszterelnök a hét elején jelentette be, hogy a kormány az eredetileg tervezett jövő hétfői időpontról július 19-re halasztotta a korlátozások teljes körű feloldását a delta nevű vírusvariáns terjedése miatt. Az Eb-döntő időpontja július 11.

A The Times értesülései szerint az UEFA megfenyegette Londont, hogy Budapestre viszi a döntőt, ha nem engedik be az országba a mintegy 2500 VIP-est anélkül, hogy karanténba kellene kerülniük.

A miniszterek megvitatják  a javaslatot, hogy az UEFA és a FIFA tisztviselőit, politikusait, szponzorait és műsorszolgáltatóit mentesítsék az érkezéskor önálló elszigetelés alól. Bár aggódnak, hogy ez a koronavírusfertőzések növekedéséhez vezethet, és kiválthatja a lakosság elégedetlenségét.

Hírdetés

Az UEFA azt szeretné, ha a Wembley mérkőzésein részt vevő mintegy 2500 kijelölt VIP-nek nem kellene betartania a hétköznapi utazókra vonatkozó karanténkorlátozásokat.

Ennek értelmében tehát több ezer VIP-vendéget kellene beengedni karantén nélkül, ellenkező esetben a londoni Wembley stadionból Budapestre vihetik a jelenleg is zajló futball Európa-bajnokság két elődöntőjét és döntőjét – értesült a The Times. Állítólag az európai szövetség (UEFA) már jelezte a brit kormány felé aggályait, jelenleg keresik a megoldást a problémára.

Ha mégis Angliában rendeznék a döntőt, a tervek szerint a 90 ezer férőhelyes Wembley stadionban félházat engedélyeznének a két elődöntőre és a döntőre. A Times azt is megjegyzi, hogy Magyarország a jövő héttől eltörli a határellenőrzést a Schengen-övezeten belül, ráadásul az Eb-helyszínek közül egyedüliként Budapest vállalt teltházat.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »