Budapesten folytat tárgyalást Viktor Mikita

Budapesten folytat tárgyalást Viktor Mikita

Február 7-én Ukrajna képviseletében Budapestre utazott Viktor Mikita – tette közzé a kormányzó közösségi oldalán.

A bejegyzésből kiderült, azokról a magyar–ukrán infrastrukturális projektekről fognak egyeztetni, amelyekről Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter, Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter valamint Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője tárgyalt nemrég Ungváron.

Hírdetés

Kárpátalja kormányzója azt írta, terveik közt szerepel magyar partnereik tapasztalatainak megismerése a veteránok és a civilek rehabilitációjával kapcsolatban, továbbá azt szeretnék, ha a fiatal ukrán szakemberek Magyarországon végeznének el képzéseket és továbbképzéseket, és hogy tudásukat a 4.5.0 Recovery Centre-ben kamatoztassák. Ezenfelül egy rehabilitációs központ létrehozásáról és abban Magyarország szerepvállalásáról is egyeztetéseket folytatnak majd.

Viktor Mikita Budapesten tett látogatása során a Magyarországon élő ukrán nemzeti közösség képviselőivel és a jelenleg magyar területen élő menekültekkel is együttműködést szeretne kiépíteni. Bejegyzésében kiemelte, ennek kérdésével Ukrajna külön foglalkozik. „Egyértelmű feladatok és határidők vannak. Haladunk a tervezett intézkedések végrehajtása felé”– írta a kormányzó.

Forrás: Kiszo.net

The post Budapesten folytat tárgyalást Viktor Mikita appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »