Budapest mindenkié, aki cigány, zsidó vagy homokos

Budapest mindenkié, aki cigány, zsidó vagy homokos

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes a Facebook-oldalán jelentette be, hogy roma szervezetekkel való megbeszélései után olyan előterjesztést nyújtott be a Fővárosi Közgyűlésnek, miszerint bekameráznák a Roma Holokauszt Emlékművet a budapesti Nehru-parton. Továbbá térfigyelő kamerákkal védenék a nyilasterror idején a Dunába lőtt zsidó embereknek emléket állító Cipők című alkotást is a Széchenyi rakparton –  így ír kedvenc témáiról a Zsindex.

A főpolgármester-helyettes közölte, a felvetését Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester is támogatásáról biztosította. A kamerázásról szóló határozat a Fővárosi Közgyűlés augusztus 27-i ülésén szerepel előterjesztésként.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkfgmomentum%2Fposts%2F4238460592892789&show_text=true&width=552&height=550&appId

Kernel-Fronius emlékeztet rá, hogy legutóbb június 2-án "gyalázták meg a Roma Holokauszt Emlékművet" (ld. a bejegyzéshez csatolt fotót), de korábban is "rendszeresen rasszista, kirekesztő feliratokat" fújtak fel rá. A Cipők című emlékművet is többször meggyalázták már, a legemlékezetesebb az az eset volt, amikor a jobbikos Kulcsár Gergely beleköpött az egyik cipőbe, majd erről büszkén tájékoztatta párttársait. Kulcsár indult volna a legutóbbi önkormányzati választáson Jobbik-LMP-Momentum színeiben Debrecenben, de végül visszaléptették.

Ha valaki hiányolná a függetlenobjektívék cikkéből vagy Kerpel-Fronius bejegyzéséből a buzipropagandát, nekik sem kell messze menniük, csak a Karácsony-helyettes aktuális profilképéig:

Hírdetés

A ratyizászló mellett a moslék és a pintéri rendőrség: Éjszakai házkutatás, rabosítás – így hurcolja meg a "nemzeti" kormány a buzipropaganda ellen fellépőket

Nem minden emlékműnek jár ugyanolyan védelem "Magyar"országon:

A zsinagóga állandó rendőri védelmének megszüntetését kezdeményezi a Mi Hazánk

Pintér válasza a Mi Hazánknak: a zsinagógának jár a rendőri védelem, a Hazatérés Templomának nem


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »