Budapest éjszaka: drogot és prostikat fuvarozó taxisok, verőlegények, gyanús rendőrségi kapcsolatok

Budapest éjszaka: drogot és prostikat fuvarozó taxisok, verőlegények, gyanús rendőrségi kapcsolatok

Korrupt, megvett rendőrök és NAV ellenőrök, védelmi pénzek, drogot és prostituáltakat szállító taxishiénák. A Privát Kopó információja szerint 2014 júliusában, a Központi Nyomozó Főügyészségre érkezett feljelentés mindezekről részletesen beszámolt.

A feljelentő kitért arra is, hogy egy hírhedt VII. kerületi bárban kábítószer terjesztése és prostitúció elősegítése zajlik, erről egy rejtett technikával készült hangfelvételt is átadott a nyomozóhatóságnak, amelyet az egyik „táncos lány” készített a szórakozóhely vezetői által tartott egyik „eligazításon”.

A lap szerint az ügyészség a gyanúba keveredett rendőrkapitányságot bízta meg a nyomozással.

A Privát Kopó úgy tudja, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség a rendőrség és az adóhivatal hivatásos állományú tagjait érintően – hivatali vesztegetés elfogadása bűntett gyanújával – tett feljelentését elutasította, mivel a feljelentő nem tudta név szerint megnevezni a korrupt zsarukat és adóellenőröket. Ugyanakkor a prostitúció elősegítése, valamint kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúját is felvető feljelentést – hatáskör és illetékességi okból – áttette a Budapest VI. és VII. kerületi Ügyészséghez, amely aztán a BRFK VII. kerületi Rendőrkapitányságot jelölte ki a nyomozás lefolytatására. Azt a bűnügyi szervet, amelynek ismeretlen személyazonosságú rendőreiről azt állította a feljelentés, hogy korrupciós bűncselekményeket követnek el…

Hírdetés

A kerületi rendőrkapitányság nyomozója „alapos” munkát végzett: meghallgatta a feljelentőt, valamint a rejtett technikával készült hangfelvétel készítőjét, Cs. A.-t, aki akkor a Halló Bárban „táncikált”. A hölgy – tanúként – azt vallotta, hogy a felvétel „félreértéseket” tartalmaz, a szórakozóhelyen minden a legnagyobb rendben, bűncselekménynek a leghalványabb szikrája sem merül fel. A nyomozó azzal a lendülettel meg is szüntette az eljárást – bűncselekmény hiányában.

A taxisok egyébként nagyon fontos szerepet játszanak az éjszakai bárok életében. Ők „vadásszák” a külföldi vendégeket az erotikus kluboknak, amiért úgynevezett „fejpénzt” kapnak, általában 20-25 ezer forintot fuvaronként. Ez egyébként azt jelenti, hogy a kedves kuncsaft azonnal mínusz 20-25 ezer forintról indul, ahogy beteszi a lábát a bárba, hiszen ezt a „motivációs pénzt” valakinek meg kell fizetni. Azonban gyakran ennél sokkal „költségesebb” a kikapcsolódás bizonyos éjszakai szórakozóhelyeken: a mindenre kapható „táncos lányok” menetrendszerűen lopják el a külföldi vendégek bankkártyáit, és amelyek használatához nem szükséges PIN-kód, azokat szépen meg is kopasztják a ledér hölgyekkel összejátszó taxisok, akik a plasztikkártyákat lehúzzák a leolvasó eszközükön, és máris „kerestek” néhány százezer forintot. Bűncselekmény útján.

Drogfutár taxisok?

A bűnügyi hírportál forrásai szerint egyes budapesti személyszállítók más, egyéb jelentős fekete bevételeket biztosító tevékenységekben is szívesen vesznek részt: a bárok bevállalós „táncos lányait” fuvarozgatják a prostitúciós tevékenységek helyszíneire, továbbá drogszállítóként és -terjesztőként is egyre nagyobb szerepet töltenek be a bűnözés világában. Amint az köztudott, a taxikat csak a legritkább esetben ellenőrzik a zsaruk, tehát az esély a lebukásra – gyakorlatilag nulla százalék. Állítólag volt olyan eset, amikor külföldi turisták kérdezgették a taxisokat a repülőtérről bejövet, hogy nem tudnak-e valamit szerezni.

„Kulturális bemutató” az Erzsébet téren

A Privát Kopó információja szerint tavaly februárban érdekes jelenet játszódott le a Budapest V. Erzsébet téren, az Akvárium Klub nevű szórakozóhely előtt. A vendéglátóhellyel az egyik legismertebb taxi társaságnak van együttműködési szerződése, ennek ellenére megjelent két, fekete Audi Q7-es gépkocsi a klubnál, „telepakolva” kigyúrt verőlegényekkel, akik fenyegetően fellépve, elzavarták az ott várakozó konkurens taxikat. Hogy ki küldte a kopaszokat, azt nem lehet tudni, az viszont tény, hogy azóta a MAX TAXI autói állnak a szórakozóhely előtt, utasokra várva.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »