Budai Önkéntes Ezred? A hazaárulók és kollaboránsok megvetett bandája

A második világháború budapesti harcaiban a „szovjetekkel szövetségben” elhunyt magyar katonákra emlékeztek a Vérmezőn, a Budai Önkéntes Ezred emlékművénél február 13-án. Novák Előd nem tétovázott, nevén nevezte az árulókat, és rávilágított a gyalázatra: ez a banda esküjét megszegve átállt az ellenséghez.

Magyar Menedék - Magyar Jézus

A Magyar Honvédség Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság képviseletében Filótás István dandártábornok mondott megemlékező beszédet. „72 évvel ezelőtt pontosan ezen a napon szabadult fel Budapest a német megszállás és a nyilas terror alól” – hangsúlyozta a dandártábornok, hozzátéve: „hosszú és keserves út vezetett a felszabadulásig”. „Az esküjükhöz hű, hősi halált halt magyar honvédekre emlékezünk ma, akik lelkiismeretükre hallgatva nem voltak hajlandóak a hitleri parancsnak tovább megfelelni” – zárta megemlékező gondolatait a dandártábornok. A rendezvény végén – amelyet a HM Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály szervezett – elhelyezték az emlékezés koszorúit a Vérmezőn álló emlékműnél. A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség közös koszorúját dr. Papp Ferenc ezredes, a főosztály megbízott főosztályvezetője és Filótás István dandártábornok helyezte el – adja hírül a Honvédelem.hu.

Hírdetés

A gyalázatra Novák Előd önkéntes tartalékos honvéd hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán, azt írva, szégyelli magát az ilyen esetek miatt:

Szégyellem ilyenkor a Honvédséget, amikor 27 évvel a „rendszerváltozás” után Budapest felszabadulásáról beszél egy még hivatalban lévő dandártábornokunk a szovjetek oldalára átállt, áruló honvédek emlékművének megkoszorúzása során. Mindent megteszek, hogy megváltozzon a szemléletmód, s ne a megszállókat ünnepeljük, ennek érdekében tíz napja írtam is egy panaszlevelet egy főtisztemnek egy hasonló vidéki emlékmű honvédségi megkoszorúzása miatt, s felhívtam figyelmét: „az emlékművön a felirat még mindig felszabadulásról szól, ezt szerintem cserélni kéne, ahogy a budapesti Szabadság téri szovjet emlékmű hasonló feliratának cseréjét is kezdeményezte végre a kormányzat, s arra az orosz fél is nyitott:

Ez persze nem honvédelmi, inkább elvi-történelmi vita, a kommunizmus itt ragadt maradványa. Vajon mi kell még a kisiklatott rendszerváltozás befejezéséhez? A magunkfajták kitartása mindenképp, ezért az ilyen csalódások ellenére is buzdítom a hazafiakat a Honvédséghez való csatlakozásra, illetve a leszerelések helyett kitartásra…


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »