Budaházy-ügy- Dr. Eva Maria Barki: Tüntetéssel semmire sem megyünk

Budaházy-ügy- Dr. Eva Maria Barki: Tüntetéssel semmire sem megyünk

Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Magyar Barátaim !
Nagy meglepetéssel értesültem arról, hogy a Markó utcában tüntetnek Budaházy György büntető ítélete ellen.
Megértem, hogy sokkot okozott a szigorú ítélet és a magas büntetés. Megértem, hogy az ítélet heves érzelmeket váltott ki, főleg azokban, akik a 2002 utáni súlyos jogsértéseket megtapasztalták és Budaházy személyében egy a jogtalanság elleni harcost látják.
Mégis, akkor is ha hibázott a bíróság, helytelen az ítélete ellen az utcán tüntetni.
A bíróság függetlensége minden jogrendszernek a legfontosabb pillére, amelyet sem az állam részéről sem az utcáról nem szabad befolyásolni.
A terrorcselekmény az egyik legsúlyosabb bűncselekmény és manapság a legnagyobb veszély. A nemzetközi jog alapján csak akkor jogos a terrorcselekmény, ha ez az önrendelkezés elérését szolgálja.
Tehát a konkrét esetben a vád és a büntetőeljárás molotov-koktélos és más merényletek miatt jogos.
Más kérdés, hogy hibázott-e a bíróság, mert a tényállásokat nem helyesen állapította meg vagy jogilag tévedett. Arra a fellebbezési fok választ fog adni.
A Kúria nem is egyszer – Budaházy ügyében is – bebizonyította, hogy Magyarországon a bíráskodás működik és sok tekintetben jobban működik, mint nagyon sok más európai országban. Meg kell várni a fellebbezési határozatot.
Szervezett, erőszakos akcióktól mindenhol félnek. Emlékeztetnék arra, hogy az elmúlt napokban Ausztriában egy férfit, aki Szíriába közvetített embereket és személyesen nem csinált semmit sem, terrorcselekmény miatt 20 évre ítéltek el.
Vagy a híres Schimanek ügye Ausztriában, aki 15 éves börtönbüntetést kapott, mert katonai gyakorlatokat rendezett barátaival – fegyverek nélkül. Egyik esetben sem történt semmiféle személyi sérülés vagy vagyoni kár.
De nagyon aggódok, mert az ilyen érzelmeken alapuló tüntetéseket fel lehet használni más célokra is és vannak olyanok, akik már évek óta kísérletet tettek és csak a lehetőségre várnak hogy tüntetésekkel és zavargásokkal Magyarországon is a régóta szándékozott destabilizációt tudják kezdeményezni és egy a geopolitikai céljaiknak megfelelő engedelmeskedő, alázatos kormányt beiktatni.
Most nem szabad játszani a tűzzel. Budaházy Györgyöt megilleti minden leghatározottabb védekezés – de vitában, a bíróságon és nem az utcán.
Tisztelettel és üdvözlettel

Eva Maria Barki

Hírdetés

Fotó:MTI/ Mohai Balázs

magyartudat.com

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »