Budaházy: Ez kegyeletsértés!

Budaházy: Ez kegyeletsértés!

Lement ugye a Becsület napi rendezvény, a Kitörés túra. A lényeg, hogy ezer megemlékező volt, és néhány tíz antifa – ahogy a hírekből meg lehetett állapítani – ami nem egy rossz arány.

Az a botrányos, hogy Mesterházy Attila a következő pöffenetet tudta ehhez az egész eseményhez hozzáfűzni:

ma – az 1945-ös budai kitörési kísérlet évfordulójára emlékeztetve – különböző szélsőjobboldali és hungarista szervezetek kísérletet tettek arra, hogy felvonulásukkal megzavarják Budapest rendjét, és hitet tegyenek a gyűlölet, a kirekesztés és az antiszemitizmus mellett

Hírdetés

Komolyan mondom, olyan szintű képzavarban szenvednek ezek az úgynevezett baloldali politikusok, hogy azt nehéz röhögés nélkül kibírni. Nyilván voltak ott hungaristák, ezt nem lehet vitatni, de számos olyan ember volt aki éppenséggel nem hungarista. Én magam sem voltam soha, és most sem vagyok a németekkel való utolsó töltényig tartó harc legnagyobb méltatója, mert azt gondolom, hogy ez a háború inkább a németek háborúja volt, mint a miénk. De azért, elnézést kérek, ott Budapest védői az ellen a bolsevik horda ellen védték az utolsó négyzetméreteket, amely szétdúlta az országot, megerőszakolta asszonyok és lányok tömegét, kirabolta az országot, elhurcolta emberek százezreit málenkíj robotra, rengeteg embert meg is ölt, és utána évtizedekre berendezkedett berendezkedett és megszállóként itt volt. Az ezzel szembeni harcban elhunyt katonákról megemlékezni, az szerintem teljesen normális dolog.

Minden nemzet megszokott emlékezni a nagy háborúkban elhunyt katonáikról még akkor is, ha nem feltétlenül ért egyet a háború céljával. De a katonát azt berendelik harcolni, meghal a hazájáért, lehet, hogy ő maga sem értett egyet a háború céljával, de becsületből elment harcolni. Ezzel szemben azt hirdetni, hogy mindenki a gyűlölet, a kirekesztés és az antiszemitizmus tett hitet, ez kegyeletsértés, azokkal szemben akik egyrészt meghaltak ebben a háborúban katonaként, másrészt sértés azokkal szemben, akiknek a hozzátartozói, és a megemlékezőkkel szemben is, mert én nem is láttam, nem is hallottam semmi olyat ezen a rendezvényen – az interneten meghallgattam, hogy mi történt ott, és mik hangzottak el – ami bármilyen szinten is kimerítené azokat a jelzőket, amiket „Mesterházy úr” aggatott rá.

Nyilván, ezt nem csak „Mesterházy úr” gondolja így, hanem számosan a köreikből, ezért is gondoltam idézni őt.

Ez vérlázító!


Forrás:nemzeti.net