Budaházy Edda: Felfordul a gyomrom, hogy a Jobbik összefoghat az MSZP-vel

Markáns bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán Budaházy Edda, a terrorcselekményekkel vádolt Budaházy György testvére. Ebben kemény szavakkal bírálta Vona Gábor Jobbik-elnököt, amiért az egykori nemzeti radikális párt összefogásra készül az LMP-vel, s így közvetve az MSZP-vel is. „Csak nekem fordul fel a gyomrom?” – teszi fel a kérdést Budaházy Edda. A választ nyilván ő is sejti: nem csak az övé…

Aki évekkel ezelőtt szimpatizált az akkor még nemzeti radikális Jobbik politikájával, az most kapkodhatja a fejét, kikkel készül éppen összefogni Vona Gábor pártja. Bár hétfőn Dúró Dóra még komolytalannak nevezte az LMP-t, és arról beszélt, hogy senkivel sem tárgyalnak a választások előtt, kedden Vona Gábor már bejelentette: kész együttműködni az LMP-vel, és tárgyalna is velük. Ám miután a Jobbik kampányszekerét toló Magyar Nemzet hétfőn megírta, hogy az LMP kész tárgyalni az MSZP-vel a választási koordinációról, visszaléptetésekről – a Jobbik–LMP-lamúr egyúttal Jobbik–MSZP-lamúrt is jelentene. Ezt az árulást azonban már nem nagyon veszi be azok gyomra, akik az egykori nemzeti radikális pártban hittek. Így lehetett ezzel Budaházy György testvére, Budaházy Edda is, aki a Facebookon fakadt ki a Vona-párt kaméleon-politikája miatt. Többek között azt írta:

Nem azért van a Jobbik a parlamentben, hogy kormányra kerüljön, hanem hogy megalkuvás nélkül képviselje a nemzeti radikálisokat, akik bejuttatták őket, és hogy idővel másokat is nemzeti radikálissá változtasson. (…) Vona Gábortól eleget hallottuk hogy képviselni kívánja a baloldali szavazókat is, de valahogy nem emlékszem arra, hogy az MSZP, DK, LMP, Momentum, stb. képviselni szeretné majd a nemzeti radikálisokat. Isten mentsen meg attól, megjegyzem. És ha a jobbik összefog az LMP-vel és az LMP meg az MSZP-vel, akkor a Jobbik összefogott az MSZP-vel? Ezt is meg lehet majd magyarázni? Csak nekem fordul fel a gyomrom?

Hírdetés

Budaházy Edda egyébként nem először bírálta keményen a balra tolódott, a nemzeti radikalizmust eláruló Jobbikot. Tavaly októberben, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a Jobbik beállt Soros György mögé, ezt írta Facebook-oldalára:

Persze, a Jobbik média-hadosztálya nyilván a mostani, legújabb Jobbik-ekézést is megmagyarázza majd. Talán „kiderítik”, hogy a Budaházy-családot is kilóra megvette a Fidesz, mint azt a rengeteg jobboldali értelmiségit, akik az utóbbi években, hónapokban hagyták faképnél a hellerizálódó Jobbik hátországát… De még valószínűbb, hogy elhallgatják, az egészet, lapítanak. Minél kevesebb nemzeti érzelmű ember olvassa Budaházy Edda lesújtó véleményét a pártról, annál jobb nekik.

PestiSrácok


Forrás:ultrainfo.hu
Tovább a cikkre »