Búcsúzunk tőled, Biszku elvtárs, te nagy formátumú, becsületes ellenálló, aki az emberi haladásért dolgoztál!

Búcsúzunk tőled, Biszku elvtárs, te nagy formátumú, becsületes ellenálló, aki az emberi haladásért dolgoztál!

Az alábbi írás Magyarországon született, egy magyar állampolgár tollából, 2016. április elsején.

Búcsúzunk tőled, Biszku elvtárs!

Meghalt Biszku Béla, a Kádár-rendszer egykori belügyminisztere. Nagy formátumú politikus volt, aki sokat tett az emberi haladásért, a szocialista rendszer felépítéséért.

A második világháború során antifasiszta ellenállóként fegyverrel küzdött a megszálló náci csapatok ellen. A felszabadulás után különböző párttisztségeket töltött be, majd a Kádár-kormányban belügyminiszter lett. Nélküle 1956 zűrzavarából nem tudott volna felemelkedni az ország. Az őszi véres események utáni konszolidáció, a törvényes rend és a közbiztonság helyreállítása az ő nevéhez fűződik. (Ismerős a hazaáruló, nemzet- és nemzetiszabadság-ellenes, elnyomóinkkal azonosuló szemléletmód a Habsburg-imádók Haynau-méltatásaiból? – a szerk.)

Biszku Béla egyike volt azoknak, akik ellenezték az 1968-as új gazdasági mechanizmus bevezetését. Az MSZMP "dogmatikusának" kikiáltott politikus előre látta, hogy a reformok a kapitalizmus restaurációját hozhatja magával. Jóslata 1989-ben valóra vált. A rendszerváltás viharában tudta, hogy hol a helye: a megújuló MSZMP-ben (napjainkban Magyar Munkáspárt).

Biszku Béla 1993-ban politikai okok miatt kilépett a Munkáspártból. Később adott interjúiban Thürmer Gyulát, a párt 26 éve regnáló elnökét kritikus szavakkal illette.

Az egykori belügyminiszter az utóbbi években méltatlan és igazságtalan jogi meghurcolásnak volt kitéve. A (szélső)jobboldal bosszúvágyból és elvakult kommunista-gyűlöletből hajszát hirdetett az idős Biszku Béla ellen. Alaptalan vádak, képtelen állítások tömkelegével kellett megbirkóznia neki és védőügyvédjének A Népi Front figyelemmel követte a pert és szolidaritást vállalt a kommunista politikussal.

Biszku Béla soha, egyetlen percre sem tört meg az éveken át tartó bírósági eljárás során. Nem adta fel elveit akkor sem, amikor a hatalom börtönnel fenyegette meg. Haláláig hűséges maradt az eszméhez és a mozgalomhoz. Emelt fővel, becsületes emberként, igaz kommunistaként távozott az élők sorából.

A Népi Front minden tagja nevében búcsúzunk tőled, Biszku elvtárs!

Cseh Miklós, Népi Front elnöke

2016. április 1.

(Nem, ez nem vicc, a szerző tényleg létezik. Forrás itt.)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »