Búcsúznak Potápi Árpád Jánostól a felvidékiek

Búcsúznak Potápi Árpád Jánostól a felvidékiek

Mindenkit, aki akár csak „hírből”, a munkásságát figyelve ismerte Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkárt, megrendülve értesült tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halálának híréről. Még mindig döbbenten és némán állunk itt, a Felvidéken is, ahová oly sokszor érkezett a tőle megszokott mosollyal, derűvel. Felsorolni lehetetlen, mennyit köszönhet neki a Kárpát-medencei magyarság, azon belül pedig a Felvidék. Így búcsúztak tőle közéleti szereplőink, szervezeteink a közösségi média felületein…

(Összeállításunk frissül!)

Gubík László, a Magyar Szövetség elnöke

Derű. Szerénység. Alkotómunka. Ma két rendíthetetlen katonáját rendelte magához a Jóisten.  A Kárpát-medence és a világ magyarságát érő veszteséget azonnal átérzi mindenki, de a közös gyászban mindig jusson eszünkbe, mennyi mindent köszönhetünk áldozatkészségüknek, és merítsünk erőt mindabból, amit ránk hagytak. Ismerve örökös jókedvüket, alighanem ők is ezt akarnák. Remélem, sok-sok magyar intézmény és  ezdeményezés örökíti majd meg nevüket, általa munkásságukat az utókornak! Az örök világosság fényeskedjék nekik!

Fotók: FB/Gubík László

***Őry Péter, a Magyar Szövetség alelnöke

Pár napja még a jövőt terveztük. Nem hittem, hogy a nemzetpolitika egyik kiemelkedő személyisége ilyen hirtelenséggel a mennyei csapathoz csatlakozik. Ég veled, Árpád!

Fotó: FB/Őry Péter

***Bárdos Gyula, a CSEMADOK országos elnöke

Elhunyt Potápi Árpád János…Kedves Árpád, nagyon hiányozni fogsz a Csemadok családnak, minden segítséget köszönünk! Nyugodj békében! Őszinte részvétem!

Fotó: FB/Bárdos Gyula

***A Szövetség a Közös Célokért, a Felvidék.ma kiadója

Mély fájdalommal búcsúzunk Potápi Árpád János államtitkár úrtól.

Fotó: FB/SZAKC

Hírdetés

***A Rákóczi Szövetség

Megrendítő, Potápi Árpád államtitkár úr befejezte földi pályafutását. Életében hazáját és nemzetét szolgálta.  Közösségünk nevében köszönjük a sokéves elkötelezett emberi és szakmai együttműködést! Isten adjon vigasztalást a gyászban! Az örök világosság fényeskedjék Neki!

Fotó: FB/Rákóczi Szövetség

***Varga Tibor, Kaposkelecsény polgármestere

Potápi Árpád János. Egy élet nemzetünk szolgálatában. Kiváló ember volt a megfelelő helyen. Nagy megtiszteltetés, hogy ismerhettem. Köszönet mindenért! Isten nyugosztalja, Államtitkár Úr! Őszinte részvétem a családnak! „Csak azok halnak meg, akik egész életükben nem csináltak semmit. Aki tett valamit, nem magáért, hanem másokért, mindenkiért, az megmarad.” /Szabó Magda/

Fotó: FB/Varga TIbor

***Halász Béla, Gúta polgármestere

Életének 58. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Potápi Árpád János a magyar nemzetpolitika nagy harcosa. Távozása óriási veszteség a felvidéki magyarok számára is! Nyugodj békében!

Fotó: FB/Halász Béla

***

Menyhárt József megyei képviselő, az MKP volt elnöke

Felfoghatatlan! Isten veled Árpád, hiányozni fogsz, Barátom!

Fotó: FB/Menyhárt József

***

Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége mély megrendüléssel értesült Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár tragikus hirtelenséggel bekövetkezett haláláról. Távozása felfoghatatlan veszteség a magyarságnak! Családjával osztozunk a mély fájdalomban és a gyászban. Emléke legyen áldott!

Fotó: FB/SZMPSZ

Felvidék.ma


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »